Autor Wątek: Serwis po 30k  (Przeczytany 2282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artstand

• Toyot Leżący
  • *
Serwis po 30k
« dnia: 05 Stycznia 2023, 15:08:56 »
Czy może kto mi polecić ASO w Warszawie lub okolicach do wykonania serwisu po 30k. Szukam dobrej ceny bo zakładam że zakres i wykonanie prac będą na podobnym poziomie.w końcu to ASO  :-)

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Odp: Serwis po 30k
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Stycznia 2023, 15:34:56 »
Jak ASO to cent będą chyba wszędzie takie same
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline TZ_TeZet

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 JBLedition
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Stycznia 2023, 10:15:49 »
Witaj,
Od ponad 20 lat serwisuje samochody (2 Yariski, Rav'ka Hyb poprzedniej gen, oraz obecną) w Toyota Chodzeń (Puławską w str. Piaseczna). Nie powiem ci o porównaniach cenowych z innymi, mogę jedynie polecić jakościowo, bo nigdy żadnych uwag nie miałem i raczej na siłę czegoś nie wciskali typu, że np klocki, tarcze do wymiany sugerujemy. Nie, mówili jeszcze 3-5 tyś max pan przejedziesz a decyzja moja, czy już i przy okazji, czy za miesiąc ponownie się widzimy. Z tej strony mogę polecić. A co do cen ... no niestety na gwarancji masz auto a to jest ich 5 minut, na tym zarabiają. Ja natomiast serwisowałem samochody żony i córki również po gwarancyjnie i nie odczuwałem, jakiejś jazdy cenowej z ich strony. Sprawdź zresztą, jeden telefon i odpowiedzą jaki standard cenowy do listy chcecku po 30 tysiach. Też mnie niedługo czeka wizyta po 30, nikt tego nie lubi :-(
Pozdrawiam,
TZ

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Stycznia 2023, 19:38:00 »
Czy może kto mi polecić ASO w Warszawie lub okolicach do wykonania serwisu po 30k. Szukam dobrej ceny bo zakładam że zakres i wykonanie prac będą na podobnym poziomie.w końcu to ASO  :-)

Zastanów się czy jeśli miałbyś czas wolny weekend na kierunek Bieszczady, a przy okazji by zrobili w Nowym S... w ASO w niecałe 2 godziny robocizny (nie muszą myć auta wystarczy trzeba im to powiedzieć że liczy się czas) i z tą różnicą aż ponad 1000zł od miejsca gdzieś w Wawie. Miałem taką sytuację z Kielc że z porównaniu z Nowego S... jest aż 1300zł w kieszeni i za to wydasz pozostałe w weekend do zwiedzania ;-)

Offline Piotr1#

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Sel AWDi
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Stycznia 2023, 10:42:24 »
Trzeba pamiętać, że są trzy zakresy serwisu. Mówienie o samej cenie wprowadza w błąd, Będę robił teraz serwis po 15kkm, dzwoniłem po serwisach w różnych miastach i cena się różni 100-200 zł . jadę tam gdzie najbliżej.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:41:46 »
W Rav4 benzyna awd za najwyższy pakiet z ich materiałami zapłaciłem ok. 1800zł. Nie korzystałem z ulgi za pkt. T/M. (wrzesień '22)

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Stycznia 2023, 21:11:25 »
W tym roku ceny przeglądów pójdą pewnie znacznie w górę bo, toyota podniosła ostatnio znacząco stawkę za roboczogodzinę.

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Stycznia 2023, 10:45:30 »
Właśnie sie umówiłem na 18.01 przegląd po 2 latach/30k km.
Przebiegiem nie dobilem obecnie ok 20k km;)

Łódź Brzezinska, cena ok 1600
Zakres: olej, uszczelka korka, płyn hamulcowy, filtr przeciwpyłkowy, test akumulatora hybrydowego.

Auto ma jeszcze kampanie update'u oprogramowania DCMu.

Jak bede po podam dokładna kwote.

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2023, 18:41:32 »
No i byłem dzisiaj na serwisie :)
Pod salonem wypadło równe 20000km :D

Zgłoszone na serwisie - działanie serwisu

1. stuki na prograch zwalniajacych - nic nie widza, nic nie słyszą, zawias jak nowy
2. skrzypienie tacki indukcyjnej - ma przyjsc jakis zestaw naprawczy, naprawa w przyszły piatek
3. mechacenie fotela kierowcy - uszkodzenie mechaniczne, spadaj kliencie
4. nisko psikajace spryskiwacze przód/tył - niby wyregulowane, ale nie sprawdzalem :(
5. osad na wieczku zbiorniczka wyrównawczego - moze sie tak zdazyć latem, obserwować
6. problem z odblokowaniem Meta - wymieniona bateria
7. wycieraczki zle zbieraja mimo, że nowe montaż tydzien temu (Wurth) - regulacja kata ramienia, ale nadal zle zbiera, wysłałem im filmik, ciekawe czy cos wymysla.
8. dziwny dźwięk pedąłu hamulca, jakby zgrzyt, tarcie gumy, wysłalem nagranie - dla nich wszystko ok i że to działanie elektrycznego silniczka pompy hamulcowej.

Koszt wyszedł  1620 z 10% zniżką za Karta Łodzianina.
Olej 0W16 4,5l (340pln) , Filtr oleju (65pln), uszczelka korka (12pln), płyn hamulcowy 0.5l (27pln), filtr klimatyzacji (110pln), robocizna (1044pln), 2x bateriaCR2032 26pln.
Auto umyte i odkurzone.

Koniec opowieści.
PS. ASO Łódź Brzezińska.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2023, 20:17:51 »
Gruuubooo lipnie
Pozwolę sobie na komentarz.

1.niech poczytają forum Toyoty...
2.wystarczy podkleic wygluszkami 20min pracy nie trzeba fatygować Klienta drugi raz
3.zmechacenie po 20 tys? Chyba Cię nie lubią że tego nie zamówili..
6.soft do aktualizacji
7. to co w pkt1
8. odpowietrzyć układ hamulcowy za pomocą testera dwa razy

9.dcm soft zrobiony?

Jednym zdaniem mega słabo to wszystko wypada
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl