Autor Wątek: Schemat elektryczny lusterka fotochromatycznego E210  (Przeczytany 1582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wlad55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21
Schemat elektryczny lusterka fotochromatycznego E210
« dnia: 18 Stycznia 2023, 12:31:02 »
Witam. W mojej corolli E21 jest zwykłe lusterko wewnętrzne, a chciałbym zamontować fotochromatyczne, znalazłem już gdzie podłączyć plus i minus, ale nie wiem gdzie podłączyć kabelek od wstecznego aby lusterko się rozjaśniało podczas cofania. Znalazłem schemat elektryczny od aurisa II, ale tam jest 5 kabelków a w corolli E21 jest 6 i różnią się kolorami. Dlatego mam pytanie, może ktoś ma taką rozpiskę który kabelek do czego podłączyć.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Schemat elektryczny lusterka fotochromatycznego E210
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2023, 12:37:35 »
W takiej corolli fabrycznie dochodza tylko sygnały zapłonu i masy do owego lusterka
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Wlad55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21
Odp: Schemat elektryczny lusterka fotochromatycznego E210
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Stycznia 2023, 13:18:51 »
W mojej corolli nie ma fabrycznej wiązki, ja chciałem doprowadzić swoją do lusterka, bo tam z lusterka wychodzi 6 kabelków, pierwszy od prawej niebieski jasny to "+" , czarny "-" jak tak podłączę to wtedy zapala się zielona lampka w lusterku i w świetle ściemnia się, natomiast nie wiem do czego są pozostałe kabelki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl