Autor Wątek: RAV4 PHEV i tablet manty za 200zł  (Przeczytany 1424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
RAV4 PHEV i tablet manty za 200zł
« dnia: 18 Stycznia 2023, 15:17:11 »
Witam,

99% w nowej RAV4 PHEV mi odpowiada

ale ten tablet o rozdzielczości VHS, wystający z kokpitu jak nie powiem co...

Czy jest szansa na chociaż wgranie tam androida i normalnej nawigacji? Już nie mówię tak pięknie i czytelnie wyglądającej jak www.mapy.cz albo choć jak www.openstreetmap.org albo już chociaż googlowej.

Jeszcze w życiu nie widziałem takiego bubla jak ta nawigacja fabryczna.
Nie zbliża na skrzyżowaniach, nie ma aktualnych danych, o korkach nie wspomnę, pokazuje jakiś rzut z ulicami w innym mieście i nazwy tych ulic (zaśmiecając informacjami zbędnymi ekran o małej rozdzielczości), każe skręć w prawo a droga biegnie prosto lub na odwrót, ostatnio kazało mi jeździć w kółko po 4 ulicach w koło po Wrocławiu... dramat
W necie znalazłem takie cudo
ale jakim sposobem przez USB 2.0 to działa i przekazuje obraz?..
https://youtu.be/FIzrHCthn-E

Pozdrawiam

jeździj w kółko, a na skrzyżowaniu domyśl sie na który pas się ustawić bo pokażę Ci to w wymiarze 5x5 pikseli:

« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2023, 15:34:32 wysłana przez SNCF »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: RAV4 PHEV i tablet manty za 200zł
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2023, 15:19:08 »
AA/CP powinien być w standardzie, podaj wersje oprogramowania z menu setup, ogolne, Być może masz wyłączoną opcję poprzez owe menu.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Stycznia 2023, 16:26:37 »
przecież on ma stare multimedia, nic z tym nie zrobi..

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Stycznia 2023, 16:56:56 »
Stare czy nowe multimedia - AA/CP powinno działać po podłączeniu smartfona przez USB.
Ewentualnie może dokupić ten AI Box z podanego linku - wtedy będzie miał pełnego Andka na tablecie + ewentualnie AA i CP bezprzewodowe jeśli trzeba.
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2023, 17:03:55 wysłana przez Markid »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Stycznia 2023, 20:07:19 »
Dokładnie tak
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:12:25 »
Panowie wersja jest taka:

AA działa po podpięciu kablem smartfona, ale potrafi sie dość często zwiesić nagle i trzeba odpiąć/wpiąć kabel

Do tego jest to kłopotliwe gdzie dać ten telefon z wystająca wtyczką i kablem, no i kiedyś to sie wyrobi fizycznie gniazdo USB

Czy da sie bezprzewodowo albo zainstalować inne oprogramowanie na tym fabrycznym tablecie Toyoty, by nie trzeba było przesyłac z telefonu?
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 13:17:49 wysłana przez SNCF »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:26:34 »
Czy da sie bezprzewodowo
Oczywiście, jest dużo takich urządzeń, zarówno dla AA, CarPlay jak i obu
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=carplay+dongle#fpstate=ive&vld=cid:4cd5442f,vid:itXvz-y-ycI
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 13:28:28 wysłana przez pireus »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Stycznia 2023, 14:10:10 »
AA działa po podpięciu kablem smartfona, ale potrafi sie dość często zwiesić nagle i trzeba odpiąć/wpiąć kabel
To dziwne bo po kabelku większości AA działa bardzo stabilnie. U mnie takie coś zdarza się niezwykle rzadko, a telefon mam taki sobie (3 letni Samsung A50).
Kojarzę pojedyncze przypadki po np. 6 h lub więcej jazdy z AA. U Ciebie problem może wynikać z:
- kabla USB niskiej jakości, trzeba sprawdzić z kilkoma lub zakupić jakiś dobrej jakości, często te firmowe od smartfona są dobre
- problemów ze smartfonem, może trzeba zaktualizować oprogramowanie, może przywrócić stan fabryczny i poinstalować wszsytkie aktualizacje i apki lub też TTTM "niektóre modele tak mają", ...

Do tego jest to kłopotliwe gdzie dać ten telefon z wystająca wtyczką i kablem, no i kiedyś to sie wyrobi fizycznie gniazdo USB
Ja gdy jeszcze nie miałem modułu bezprzewodowego AAWireless wpinałem kabek w smartfona i kładłem na półce z ładowarką bezprzewodową, tam mi nie zawadzał, nadmiar kabla USB zwykle miałem zwinięty w pętelkę i owinięty wkoło wajchy PRND. Teraz to zwykle smartfona nie wyjmuję z kieszeni jeżdżąc po mieście, a w trasie kładę go w miejscu na kubek i zasilam z gniazdka w schowku pod podłokietnikiem - kabelk mało wystaje i nie zawadza o nic.

Czy da sie bezprzewodowo albo zainstalować inne oprogramowanie na tym fabrycznym tablecie Toyoty, by nie trzeba było przesyłac z telefonu?
Do AA bezprzewodowego możesz kupić AAWireless, Carsifi, Motorola MA1, a jak chcesz mieć i do AA i do CP to tak jak podał Pireus, np. CarLink 4.0

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Stycznia 2023, 14:16:10 »
Panowie wersja jest taka:

powinno działać, jeśli jest włączone w menu radia

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2023, 14:22:23 »
Ja mam kabel USB fabryczny producenta telefonu(może dlatego zrywa Ci połączenie, bo masz słaby kabel) długości ok. 50 cm przeprowadzony do podłokietnika i tam wpinam telefon. Mam wtedy wolną ładowarkę indukcyjną np. dla pasażera, a z fabrycznego gniazda USB wcale tego kabla nie wypinam, więc wątpię, żeby wyrobiło się szybciej niż za 10 lat.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Stycznia 2023, 17:05:47 »
Dokładnie jak piszą koledzy:
1. Spróbuj wymienić kabel, rozłączanie to na 95% jego wina
2. Wypinaj kabel z telefonu i zostawiaj wpięty w aucie. Nie wyrobi się. Zresztą pewnie codziennie podpinasz telefon do ładowania
3. Kup AAWireless lub odpowiednik - działa fajnie i zapomnisz o kablach, a nawigacje będziesz miał z telefonu w kieszeni

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl