AA działa po podpięciu kablem smartfona, ale potrafi sie dość często zwiesić nagle i trzeba odpiąć/wpiąć kabel
To dziwne bo po kabelku większości AA działa bardzo stabilnie. U mnie takie coś zdarza się niezwykle rzadko, a telefon mam taki sobie (3 letni Samsung A50).
Kojarzę pojedyncze przypadki po np. 6 h lub więcej jazdy z AA. U Ciebie problem może wynikać z:
- kabla USB niskiej jakości, trzeba sprawdzić z kilkoma lub zakupić jakiś dobrej jakości, często te firmowe od smartfona są dobre
- problemów ze smartfonem, może trzeba zaktualizować oprogramowanie, może przywrócić stan fabryczny i poinstalować wszsytkie aktualizacje i apki lub też TTTM "niektóre modele tak mają", ...
Do tego jest to kłopotliwe gdzie dać ten telefon z wystająca wtyczką i kablem, no i kiedyś to sie wyrobi fizycznie gniazdo USB
Ja gdy jeszcze nie miałem modułu bezprzewodowego AAWireless wpinałem kabek w smartfona i kładłem na półce z ładowarką bezprzewodową, tam mi nie zawadzał, nadmiar kabla USB zwykle miałem zwinięty w pętelkę i owinięty wkoło wajchy PRND. Teraz to zwykle smartfona nie wyjmuję z kieszeni jeżdżąc po mieście, a w trasie kładę go w miejscu na kubek i zasilam z gniazdka w schowku pod podłokietnikiem - kabelk mało wystaje i nie zawadza o nic.
Czy da sie bezprzewodowo albo zainstalować inne oprogramowanie na tym fabrycznym tablecie Toyoty, by nie trzeba było przesyłac z telefonu?
Do AA bezprzewodowego możesz kupić AAWireless, Carsifi, Motorola MA1, a jak chcesz mieć i do AA i do CP to tak jak podał Pireus, np. CarLink 4.0