Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 482065 razy)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #285 dnia: 28 Lutego 2023, 21:18:35 »
U mnie SMS o treści : "Mamy świetne wiadomości! Twoja Toyota RAV4 jest już w transporcie. Śledź swoje zamówienie.... " przyszedł równo o 17:00. Po odczytaniu odpaliłem apke i tam był taki sam status (Zeebrugge). Nie wiem, być może w aplikacji było wcześniej, ale nie sprawdzałem jej od dłuższego czasu, bo myślałem że samochód płynie statkiem, co dziś przypłynął.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #286 dnia: 01 Marca 2023, 05:41:12 »
Codziennie sprawdzam. I nic…

Statek przybył dzisiaj o 10:25 do Zeerbrugge.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To nie sprawdzaj, bo w Twojej sytuacji to nie ma sensu ;) i tak dostaniesz maila (chyba wtedy co zmiana statusu) oraz sms do pół dnia spóźnionego. Szkoda się logować by wciąż widzieć to samo, jak jeszcze z pół roku nim będzie szansa, że coś się zmieni :) sms zawsze przychodzi o rownych godzinach. Mi przyszlo o CC, że w produkcji 6:00, że opuściła fabrykę o 12:00 i że jest w EU 5:00.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #287 dnia: 01 Marca 2023, 08:09:46 »
Oczywiście, że jest bez sensu. Tylko to taki poranny zwyczaj, śniadanie, kawka i sprawdzenie MyT ;)

NieToyota

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #288 dnia: 01 Marca 2023, 18:06:32 »
Przed chwilą dostałem powiadomienia sms/mail/app: "Aktualizacja statusu w portalu Moja Toyota – przetwarzanie zamówienia"

Rav4 Gr sport zamówiona 28.12

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #289 dnia: 01 Marca 2023, 21:49:55 »
Przed chwilą dostałem powiadomienia sms/mail/app: "Aktualizacja statusu w portalu Moja Toyota – przetwarzanie zamówienia"

Jeśli to nie pomyłka (a zdarzało się, że komuś wchodziło do produkcji i wisiało ponad miesiąc) to bardzo szybko. Ale to nowa wersja, pewnie dlatego.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #290 dnia: 02 Marca 2023, 05:37:46 »

Jeśli to nie pomyłka (a zdarzało się, że komuś wchodziło do produkcji i wisiało ponad miesiąc) to bardzo szybko. Ale to nowa wersja, pewnie dlatego.
Ale przetwarzanie zamówienia to status podstawowy po zamówieniu, nie produkcja. Powinien przyjsc sms "Produkcja Twojego samochodu Rav4 już się rozpoczęła" ;)

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #291 dnia: 02 Marca 2023, 08:12:14 »
Też mam taki status, "przetwarzanie zamówienia', ale wiadomo produkcja najwcześniej październik, choć mam coś przeczucie, że to będzie później, nastawiam sie na minimum rok czekania na GR, usilnie chciałem domówić JBL, nie da się... Co ciekawe znajomy na początku roku zamówił UX'a , już ma info że auto wyprodukowane i czeka na załadunek na statek, także pewnie maj/czerwiec do odbioru.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #292 dnia: 02 Marca 2023, 08:18:28 »
Też mam taki status, "przetwarzanie zamówienia', ale wiadomo produkcja najwcześniej październik, choć mam coś przeczucie, że to będzie później, nastawiam sie na minimum rok czekania na GR, usilnie chciałem domówić JBL, nie da się... Co ciekawe znajomy na początku roku zamówił UX'a , już ma info że auto wyprodukowane i czeka na załadunek na statek, także pewnie maj/czerwiec do odbioru.
UX nie jest tak popularnym samochodem jak RAV4. Mozemy tez isc w druga strone. Ja zamowilem NXa  w 2021 i jeszcze go nie mam… wszystko zalezy od mozliwosci produkcyjnych.

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #293 dnia: 02 Marca 2023, 08:39:49 »
UX nie jest tak popularnym samochodem jak RAV4. Mozemy tez isc w druga strone. Ja zamowilem NXa  w 2021 i jeszcze go nie mam… wszystko zalezy od mozliwosci produkcyjnych.

Dokładnie, i czasem szczęścia. Kolega własnie w przyszlym tygodniu odbiera Sportage zamówiona 6 tygodni temu w styczniu. To jest dopiero czas realizacji
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #294 dnia: 02 Marca 2023, 08:58:11 »

Ale przetwarzanie zamówienia to status podstawowy po zamówieniu, nie produkcja. Powinien przyjsc sms "Produkcja Twojego samochodu Rav4 już się rozpoczęła" ;)
Przetwarzanie zamówienia wskakuje w okolicach 25 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc produkcji. Status oznaczający oczekiwanie na zlecenie do produkcji, w aplikacji ma nazwę "zamówienie w toku".
Najpierw będzie wiadomość o złożeniu zamówienia, potem ok 25 dnia miesiąca przed produkcją "rozpoczęliśmy przetwarzanie twojego zamówienia" i potem w następnym miesiącu będzie produkcja.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #295 dnia: 02 Marca 2023, 09:10:03 »
Z nowymi NX jest duży problem z realizacją zamówień, teraz nawet przychodzą auta z jednym kluczykiem i jednym grotem bez elektroniki bo brakuje podzespołów...

Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #296 dnia: 02 Marca 2023, 09:11:27 »

Przetwarzanie zamówienia wskakuje w okolicach 25 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc produkcji. Status oznaczający oczekiwanie na zlecenie do produkcji, w aplikacji ma nazwę "zamówienie w toku".
Najpierw będzie wiadomość o złożeniu zamówienia, potem ok 25 dnia miesiąca przed produkcją "rozpoczęliśmy przetwarzanie twojego zamówienia" i potem w następnym miesiącu będzie produkcja.
Niekoniecznie. Ja mam ten status od początku stycznia a produkcja jest estymowana na wrzesień.

NieToyota

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #297 dnia: 02 Marca 2023, 09:18:53 »
Estymować to otaczać czcią, szanować, poważać, wysoko cenić. A przewidywać to co innego.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #298 dnia: 02 Marca 2023, 09:23:12 »
słownik języka polskiego

estymować
1. w matematyce: szacować, określać w przybliżeniu;
2. dawniej: szanować, poważać

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #299 dnia: 02 Marca 2023, 11:15:22 »
ja generalnie wbiłem do salonu i byłem zdecydowany na NX nowego, ale dostałem strzała, że trzeba czekać 2 lata, no to stwierdziłem, że ok.. zamówię ravkę kolejną :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl