Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 482377 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #405 dnia: 15 Marca 2023, 13:22:04 »
Witaj Forum !

wrzucam jako ciekawostkę :

Zamówienie z dnia 28.08.2022, RAV4 C+S 2.5 DF, AWD (+dodatki)

planowany czas odbioru był na 03.2023-06.2023

w apce dalej cisza, a więc napisałem wczoraj do handlowca, poniżej info:

Link nie działa…

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline CzarnyRoman

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #406 dnia: 15 Marca 2023, 13:27:55 »
sorry coś nie złapało z telefonu,

Cześć Patryk,

Sprawdziłem status transakcji.

Niestety samochód będzie opóźniony. Poniżej aktualny status.

Pierwotny miesiąc dostawy 01.04.2023
Data Max (NCO) / Gwarantowana (potw.) 31.07.2023
Data podstawy fakturowania 01.07.2023

Z RAV4 jest generalnie duży problem, samochód powinien pojawić się u nas między lipcem, a sierpniem. Niestety nie jest to potwierdzona data, ale mam ogromną nadzieje, że to będzie finalna data

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #407 dnia: 15 Marca 2023, 14:01:14 »
sorry coś nie złapało z telefonu,

Cześć Patryk,

Sprawdziłem status transakcji.

Niestety samochód będzie opóźniony. Poniżej aktualny status.

Pierwotny miesiąc dostawy 01.04.2023
Data Max (NCO) / Gwarantowana (potw.) 31.07.2023
Data podstawy fakturowania 01.07.2023

Z RAV4 jest generalnie duży problem, samochód powinien pojawić się u nas między lipcem, a sierpniem. Niestety nie jest to potwierdzona data, ale mam ogromną nadzieje, że to będzie finalna data
Dokladnie mam tak samo, zamowienie z poczatku sierpnia 2022. Handlowiec przekazal mi wczoraj ze spodziewany przyjazd do Mszczonowa (niepotwierdzony) to koniec czerwca/poczatek lipca najwczesniej, Odbior w salonie w lipcu. Jeszcze miesiac temu przyjazd do Mszczonowa to byl poczatek czerwca. Oryginalnie w tamtym roku Mszczonow mowil ze bedzie kwiecien...
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Online grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #408 dnia: 15 Marca 2023, 15:28:16 »
Już czekam na blachy, papierologię i akcesoria. Odbiór raczej w przyszłym tygodniu.
PS już Toyoty z nowym hasłem: stop smoke, go beyond zero.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #409 dnia: 15 Marca 2023, 15:42:18 »
Przed chwilą dostałem powiadomienia sms/mail/app: "Aktualizacja statusu w portalu Moja Toyota – przetwarzanie zamówienia"

Rav4 Gr sport zamówiona 28.12

Dzisiaj znowu aktualizacja statusu - Produkcja w toku.

Nie za szybko się to zmienia, skoro miałem estymację odbioru na grudzień 2023?

Dziś dostałem potwierdzenie od działu handlowego Dilera, planowany termin odbioru zmienił się z grudnia 2023 na lipiec 2023
To jest AWD? Tyle przegrać, poczatkiem grudnia wziąłem exe z zamysłem, że może zmienie na GR ale jak pytalem w styczniu to dealer mi mówił, że nie wiedzą zupelnie jak to bedzie z gr, kiedy itd. Zostalem przy exe a tu się okazuje, ze gr wejdą w kolejkę przed exe, chyba żeby zaczęły jakieś jeździć po ulicy. Lipa... czyli GR lipiec a exe 3-4 miesiace pozniej, mimo ze zamowiona wczesniej.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #410 dnia: 15 Marca 2023, 15:45:38 »
PS już Toyoty z nowym hasłem

pierwsze co do ściągnięcia - obleśne naklejki, które z czasem płowieją, pękają i odpadają fragmentami
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #411 dnia: 15 Marca 2023, 15:48:32 »
To jest AWD? Tyle przegrać, poczatkiem grudnia wziąłem exe z zamysłem, że może zmienie na GR ale jak pytalem w styczniu to dealer mi mówił, że nie wiedzą zupelnie jak to bedzie z gr, kiedy itd. Zostalem przy exe a tu się okazuje, ze gr wejdą w kolejkę przed exe, chyba żeby zaczęły jakieś jeździć po ulicy. Lipa... czyli GR lipiec a exe 3-4 miesiace pozniej, mimo ze zamowiona wczesniej.

GR Sport są tylko w wersji AWD-i

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #412 dnia: 15 Marca 2023, 15:51:39 »

GR Sport są tylko w wersji AWD-i
Racja, spojrzałem na koniec cennika zamiast na początek na telefonie i mnie zmyliło, tak mi się właśnie wydawało, że tylko AWD miało być. No nic, można tylko pogratulować :) napisałem do dealera z zapytaniem jak to jest.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #413 dnia: 15 Marca 2023, 15:54:17 »
pierwsze co do ściągnięcia - obleśne naklejki, które z czasem płowieją, pękają i odpadają fragmentami
Tak jest a ponadto za reklamę się płaci!
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline CzarnyRoman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: 15 Marca 2023, 15:56:51 »

Dokladnie mam tak samo, zamowienie z poczatku sierpnia 2022. Handlowiec przekazal mi wczoraj ze spodziewany przyjazd do Mszczonowa (niepotwierdzony) to koniec czerwca/poczatek lipca najwczesniej, Odbior w salonie w lipcu. Jeszcze miesiac temu przyjazd do Mszczonowa to byl poczatek czerwca. Oryginalnie w tamtym roku Mszczonow mowil ze bedzie kwiecien...
[/quote]

Myślę że to i tak małe opóźnienie, jeśli oczywiście będzie się to łapać w terminach, które zostały mi dzisiaj przedstawione. Jak zamawiałem auto to rozmawialiśmy o różnych ciekawostkach ze świata Toyoty i tak np  powiedział mi, że terminy na nową, konfigurowaną Corolla to okres nawet 18-24mce  :grin:

Toyota w 2022 miała prawie 40tys. Więcej zamówionych aut jak Skoda

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #415 dnia: 15 Marca 2023, 16:07:25 »

Myślę że to i tak małe opóźnienie, jeśli oczywiście będzie się to łapać w terminach, które zostały mi dzisiaj przedstawione. Jak zamawiałem auto to rozmawialiśmy o różnych ciekawostkach ze świata Toyoty i tak np  powiedział mi, że terminy na nową, konfigurowaną Corolla to okres nawet 18-24mce  :grin:

[/quote]
Zamowien sporo to fakt. Najlepsze że zanim zamówiłem to mówił o 6 miesiącach, inaczej bym nie bral. Potem.pr z ez kilka miesiecy trzymał ten termin.
Mam mu to za złe.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #416 dnia: 15 Marca 2023, 16:12:40 »
Dostałem info, że w przypadku mojego auta pierwotnie produkcja miała być w sierpniu, teraz jest że we wrześniu (zamówiona początkiem grudnia, exe AWD).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #417 dnia: 15 Marca 2023, 16:26:06 »
Toyoty z nowym hasłem: stop smoke, go beyond zero.
"Mniej niż zero, mniej niż zero, ..." - podchwycili hasło z piosenki Lady Punk
Swoją droga to strasznie narzekają na YT na BZ4X, zasięg tragiczny.

Offline CzarnyRoman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 15 Marca 2023, 16:40:07 »

Zamowien sporo to fakt. Najlepsze że zanim zamówiłem to mówił o 6 miesiącach, inaczej bym nie bral. Potem.pr z ez kilka miesiecy trzymał ten termin.
Mam mu to za złe.
[/quote]

Tam generalnie coś się mocno na terminach popsuło. Jak miałem pierwsze rozmowy z salonem to był Maj 2022 i termin wtedy był nie wcześniej niż 3ci kwartał 2023. Zamówiona w Sierpniu 2022 juz miała termin na 2gi kwartał, wiec roznica 3mcy...jak dla branży automotive, to dużo. Z tego co mi mowil, RAV4 jako jedyne jest w pełni produkowane w Japonii, pozostałe auta składają w GB, FR, TR, CZ

Offline Esth

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Exe
« Odpowiedź #419 dnia: 15 Marca 2023, 16:42:40 »
Już czekam na blachy, papierologię i akcesoria. Odbiór raczej w przyszłym tygodniu.
PS już Toyoty z nowym hasłem: stop smoke, go beyond zero.

Gratulacje! Oby reszta formalności też szybko poszła jak transport z Mszczonowa.  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl