Tylko i wyłącznie z powodu napędu. Ponieważ przy pierwszym zamówieniu zastanawiałem się nad AWDi i dokładnie takie dane o dostępności były w połowie grudnia, 4 miesiące później niż FWD. Dlatego pierwotnie zdecydowałem się na FWD. Potem jednak zmieniłem zdanie i zrobiłem 2 zamówienie na AWDi. Powtórzę. Obydwa samochody były dokładnie tak samo skonfigurowane poza napędem. Stety/niestety na napęd AWDi jest dużo większy popyt niż na FWD. Gdyby różniły się wersją wyposażenia, kolorem itp mogłoby to zaburzać obraz a tak jest jasne jak drut. Nb., wersję 2.0 AWD mogłem mieć w styczniu a FWD przed świętami Bożego Narodzenia 22...
jeżeli poczytasz posty innych ludzi zauważysz identyczną prawidłowość. FWD jest szybciej dostarczana niż AWDi. Z reguły, ponieważ braki komponentów typu kamery 360 opóźniły wszystkie Selection i wyżej ale nie (co oczywiste) Comforty - dlatego były sytuacje gdy Comforty AWDi przychodziły szybciej niż Exectuvie FWD i z mniejszymi opóźnieniami względem Comfortów FWD. Tutaj właśnie znaczenie miały przesunięcia w kolejkowaniu produkcji poszczególnych wersji.