Zamówiłem 27.02.br Hybrydę AWD-i C+S kolor Royal Grey model roku23 z dostawą do 31.12.2023
No to tak szacując po tym co na forum tu jest, Twoja produkcja powinna wejść na przełomie września/października i by to odpowiadało temu grudniowi mniej więcej. Tak jak topoll pisał, najprawdopodobniej w październiku zaczną MY24 robić. Nie wiem czy on ma jakieś przełomowe różnice między MY23, raczej nie za bardzo. Przełom był MY22 na MY23 jak wjechały multimedia nowe. Także jak Ci się opóźni lekko wjazd na taśmę to będziesz mieć pewnie MY24 ale to praktycznie bez znaczenia
Choć mogę się mylić, w MY24 czujniki parkowania z przodu dorzucili w wersji C+S? To więcej topoll pewnie dopowie.
Tak, największa różnica właśnie w C+S to właśnie te czujniki parkowania i skasowanie "mysiego kina" razem z wersją Activ. Dla pozostałych wersji to jakieś drobiazgi. Widać zresztę, że tylko Comfort zdrożała o 1000 złotych, pozostałe wersje kosztują tyle samo.
Na razie sprzedają jeszcze MY'23 i nie należy oczekiwać aby dali możliwość zmiany na MY'24. W zeszłym roku przez zamieszanie z JBLem zrobili możliwość zmiany na MY'23 za rezygnację z JBL plus dopłata 4000zł, ale to raczej było wyjątkiem od reguły. Dla postronego widza najśmieszniejsze jest, że jak ktoś nie zgodził się na rezygnację z JBL i nie anulował zamówienia to finalnie dostał MY'23 z JBL. I to chyba nawet bez dopłaty 4000 złotych (choć tego pewien nie jestem na 100%).
PS. Oczywistość, czyli wywalenie benzyny, zostają tylko hybrydy. Znowu zmiany istotna tylko dla Comfort i Comfort+Style.