Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 481961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DanielA

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1140 dnia: 12 Lipca 2023, 10:44:23 »
U mnie również dziś  opuścił fabrykę
RAV4 EXECUTIVE AWD-i

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1141 dnia: 12 Lipca 2023, 10:45:02 »
Gratki :)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline DanielA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1142 dnia: 12 Lipca 2023, 10:58:49 »
RAV4 EXECUTIVE AWD-i

zettich

• Gość
« Odpowiedź #1143 dnia: 14 Lipca 2023, 10:55:27 »
Produkcja mojego Selection (FWD) opóźnia się coraz bardziej. Dealer najpierw przesunął datę produkcji z maja na czerwiec, potem z czerwca na lipiec, a teraz jest połowa lipca, a status mojego zamówienia to nadal "Zamówienie w toku". Data zamówienia 20.09.2022.

Nie jest to popularna konfiguracja RAV-4? Czy wszyscy tutaj zamawiają Executive i C+S?

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1144 dnia: 14 Lipca 2023, 10:59:28 »
To nie dealer planuje produkcję. On tylko zamawia w TCE.
Gdzieś czytałem, że najrzadziej produkowana jest w kolorze Urban Khaki. Najrzadziej kupowana i zamawiana.
Może tak być, duży skok cenowy pomiędzy C+S a Selection a relatywnie nieduży pomiędzy Selection a Executive.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2023, 11:02:56 wysłana przez topoll »

Offline kenjisan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso, Q5
« Odpowiedź #1145 dnia: 14 Lipca 2023, 15:13:28 »
Produkcja mojego Selection (FWD) opóźnia się coraz bardziej. Dealer najpierw przesunął datę produkcji z maja na czerwiec, potem z czerwca na lipiec, a teraz jest połowa lipca, a status mojego zamówienia to nadal "Zamówienie w toku". Data zamówienia 20.09.2022.

Może coś jest nie halo z Selection, zobacz w stopce historię mojego zamówienia. Porównaj do innych C+S np kolegi Topolla.

ps. Słyszałem wypowiedź dziennikarza z Kanady jakoby Toyota miała "podgonić" produkcję do końca tego roku. Tylko mogło chodzić jedynie o fabrykę w kanadzie, która produkuje rav4 na rynek północno amerykański.
Miała być Rav4 V Selection Hybrid FWD... jest Q5
Zam. 22.07.22, Mapka 29.05.23, Produkcja w toku 26.06.23, Opuścił fabrykę 03.07.23...

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1146 dnia: 14 Lipca 2023, 15:27:12 »

Może coś jest nie halo z Selection, zobacz w stopce historię mojego zamówienia. Porównaj do innych C+S np kolegi Topolla.

ps. Słyszałem wypowiedź dziennikarza z Kanady jakoby Toyota miała "podgonić" produkcję do końca tego roku. Tylko mogło chodzić jedynie o fabrykę w kanadzie, która produkuje rav4 na rynek północno amerykański.
Tam mowa była tylko o kanadyjskiej fabryce.

Niewykluczone jednak jest jakieś przyspieszenie, ponieważ do niedawna pisali mi, iż planowana produkcja to wrzesień dla mojej wskoczyła na lipiec czyli 2 miesiące wcześniej.
Mogą też mieć problem z czymś specyficznym dla Selection, czego nie ma w C+S ani Exe czy GR.

Chyba, że byłem zbyt upierdliwy, i przyspieszyli moją abym już im nie truł (wiadomo czego). ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2023, 15:31:52 wysłana przez topoll »

Offline Baldus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1147 dnia: 14 Lipca 2023, 17:10:16 »
Ja wczoraj odebrałem, mam już 300km za sobą, auto prowadzi się świetnie. Na ten moment nie mam się czego uczepić, aż tak głośna RAVka nie jest jak niektórzy piszą. Jedyny "mankament" który mi osobiście troszkę przeszkadza, natomiast to już czepianie się detali. To nowe zegary, wskazówka od obrotów jest jakby delikatnie z opóźnieniem.

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1148 dnia: 14 Lipca 2023, 17:25:10 »
Gratulacje i szerokości :)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1149 dnia: 14 Lipca 2023, 17:52:47 »
aż tak głośna RAVka nie jest jak niektórzy piszą
Jesteś kolejną osobą, która naczytała się na forach o wadach ravki i dzięki temu miło zaskoczyła się po odbiorze. To jest chyba najlepszy sposób, bo gdybyś o tej głośności wcześniej nie czytał, to mógłbyś po odbiorze być nieco zawiedziony (bo na pewno mogłoby być ciszej), a tak jesteś szczęśliwy, że nie jest tak głośno, jak sobie wyobrażałeś:)

PS: też jestem zdania, że ludzie z tym grubo przesadzają, choć mam wrażenie, że bardzo dużo zależy tu od opon

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1150 dnia: 14 Lipca 2023, 18:08:39 »
aż tak głośna RAVka nie jest jak niektórzy piszą
Jesteś kolejną osobą, która naczytała się na forach o wadach ravki i dzięki temu miło zaskoczyła się po odbiorze. To jest chyba najlepszy sposób, bo gdybyś o tej głośności wcześniej nie czytał, to mógłbyś po odbiorze być nieco zawiedziony (bo na pewno mogłoby być ciszej), a tak jesteś szczęśliwy, że nie jest tak głośno, jak sobie wyobrażałeś:)

PS: też jestem zdania, że ludzie z tym grubo przesadzają, choć mam wrażenie, że bardzo dużo zależy tu od opon
Czasem to czepianie się dla samego czepiania…

Offline Baldus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1151 dnia: 15 Lipca 2023, 09:27:10 »
Tak i nie, na komentarze trzeba zawsze wziąść jakąś poprawkę. Tak jak pisze @topoll to jest raczej czepianie się dla samego czepiania.

Co do samej głośności, to nie jest kwestia silnika. Akurat on chodzi cicho, opony też to nie są. Najgłośniejsza jest skrzynia biegów. Przynajmniej takie jest moje odczucie. No ale jest to automat więc czasami może różnie reagować.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1152 dnia: 16 Lipca 2023, 17:27:49 »
Tak i nie, na komentarze trzeba zawsze wziąść jakąś poprawkę. Tak jak pisze @topoll to jest raczej czepianie się dla samego czepiania.

Co do samej głośności, to nie jest kwestia silnika. Akurat on chodzi cicho, opony też to nie są. Najgłośniejsza jest skrzynia biegów. Przynajmniej takie jest moje odczucie. No ale jest to automat więc czasami może różnie reagować.

I to bardzo specyficzny automat.

Ciekawe czy jutro będzie zmiana statusu zamówienia?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1153 dnia: 16 Lipca 2023, 18:21:43 »
Oregon highway czeka żeby wbić do portu Nagoya, także najbliższe raczej nim popłyną.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1154 dnia: 16 Lipca 2023, 20:04:32 »
Oregon highway czeka żeby wbić do portu Nagoya, także najbliższe raczej nim popłyną.
Też tak myślę.
Skądinąd, to był pierwszy statek jaki zacząłem obserwować…

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl