Z moich obserwacji wygląda to tak. Czas trwania statusu w produkcji zależy od dostępności statku, jak nic nie przypływa akurat to trwa to dłużej a jak mają taki co mogą tam auto wpakować to szybciej. Sama produkcja trwa moment więc Twoje auto topoll już się na bank wyprodukowało i czeka gdzieś na placu. Jak Oregon wpłynie albo jeszcze nie wpłynie do portu to powinien Ci się zmienić status. Zważając że od statusu opuścił fabrykę do dowozu do EU mija 35 dni a oregon highway ma być 20 sierpnia w UK czyli ~22 sierpnia w Belgii, wypada że jutro/pojutrze powinien wpłynąć i być pakowany. W Nagoya porcie może spędzić trochę. Nie wiem jak to było wcześniej bo ja obserwowałem swój to z 2-3 dni tam siedział (tylko ja trafiłem na ten moment który ktoś tu opisywał, że była awaria systemu w porcie akurat wtedy i pewnie się przeciągnęło).
Nie przywiązywałbym się bardzo do tego statusu, jestem przekonany, że oregonem popłynie skoro statek czeka na załadunek a taki status masz od kilku dni. Szczerze to na stronce
https://www.bristolport.co.uk/shipping/forward-movements nie widzę żandych innych kandydatów którzy następnie by mieli coś z nagoya zabrać. Niagara już popłynęła i raczej przez Nagoyę nie będzie płynąć bo z Singapuru wracać raczej nie będzie. Może nie jest lista zaktualizowana z tymi statkami.