Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 481897 razy)

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1305 dnia: 31 Lipca 2023, 17:42:07 »
https://www.bristolport.co.uk/shipping/forward-movements

Tu masz kiedy będzie statek w bristolu. Dodaj 2 dni i będzie w Belgii  tzn nie każdy z listy do Zeebrugge płynie ale tam po prawej masz wypisane port poprzedzający i następny.
Coś mi ten Bristol chodził po głowie i nawet tam wszedłem, ale roztargnienie młodzieńcze nie pozwoliło mi się dokopać do sedna sprawy.

Offline rom39

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: audi s3 8V
« Odpowiedź #1306 dnia: 31 Lipca 2023, 22:27:24 »
Koledzy u mnie nowe info  ... w dniu dzisiejszym RAV-ka opuściła fabrykę... jak sprawdzić na jakiego samochodowca ładują. Pozdrawiam
Obstawiam na 99% Georgia Highway, właśnie czeka na wpłynięcie do portu Nagoya, także raczej to będzie ten :) I 5 września ma być w Zeebrugge, także by się zgadzało ze statusem że ~35 dni.
Dzieki za info...będę śledził
Pozdrawiam
Rav4 AWDi C+S  royal grey termin dostawy do 31.12.2023

Offline yarro

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 1,8
« Odpowiedź #1307 dnia: 31 Lipca 2023, 23:26:29 »
Po wizycie w salonie mam info: Rav 4 wersja z napędem 4x4, wyposażenie Comfort+Style, odbiór na styczeń 2024 (MY 23) lub odbiór na marzec 2024 (MY24) kolor dowolny. Nastąpiło bardzo duże przyspieszenie produkcji-odbioru.
Ciekawe mam zamówiene EXE 4x4 z 21.07 z dostawą na koniec kwietnia 2024 a ty nagle piszesz że marzec. Myślę że takie gadanie dla zachęty i zdobycia klienta.
Zam. 21.07.2023 - EXE AWDi+SKYWIEV 218 Attitude Black
Plan. Dostawa  30.04.2024

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1308 dnia: 01 Sierpnia 2023, 10:10:18 »
Ciekawe mam zamówiene EXE 4x4 z 21.07 z dostawą na koniec kwietnia 2024 a ty nagle piszesz że marzec. Myślę że takie gadanie dla zachęty i zdobycia klienta.
Już były takie numery, że ludzie co zamawiali później (wersja GR), odbierali auta dużo wcześniej niż "kolejkowicze". Z drugiej strony, kilku osobom ostatnio przyśpieszono o kilka miesięcy produkcję. Po przeszło roku na tym forum wiem jedno - na pewno nic nie wiadomo.  :grin: Może kolegę vert podpuszczali, może mu mówili prawdę o zwiększonych mocach, i może Tobie też przyśpieszą. Jedyna w pełni wiarygodną informacją jest informacja o tym, że auto weszło do produkcji. Powodzenia w czekaniu.

Offline yarro

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 1,8
« Odpowiedź #1309 dnia: 01 Sierpnia 2023, 10:25:55 »
Już były takie numery, że ludzie co zamawiali później (wersja GR), odbierali auta dużo wcześniej niż "kolejkowicze". Z drugiej strony, kilku osobom ostatnio przyśpieszono o kilka miesięcy produkcję. Po przeszło roku na tym forum wiem jedno - na pewno nic nie wiadomo.  :grin: Może kolegę vert podpuszczali, może mu mówili prawdę o zwiększonych mocach, i może Tobie też przyśpieszą. Jedyna w pełni wiarygodną informacją jest informacja o tym, że auto weszło do produkcji. Powodzenia w czekaniu.
a podpowiesz bo nie znalazłem - od Statusu "Przetwarzanie zamówienia" do "Produkcja w toku" to teraz tak pół roku ciszy czy coś się będzie działo w statusach?
Zam. 21.07.2023 - EXE AWDi+SKYWIEV 218 Attitude Black
Plan. Dostawa  30.04.2024

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1310 dnia: 01 Sierpnia 2023, 11:03:07 »
a podpowiesz bo nie znalazłem - od Statusu "Przetwarzanie zamówienia" do "Produkcja w toku" to teraz tak pół roku ciszy czy coś się będzie działo w statusach?
Mi dopiero uruchomiono widoczność samochodu w aplikację jak samochód już płynął, ale z tego co śledzę forum to wydaje mi się, że nic się nie dzieje. Dlatego to czekanie się dłuży, czy wejdzie do produkcji, czy nie. Bo czasem jest to miesiąc, czy dwa po samemu wyliczonym terminie, a bywa, że i kilka miesięcy wcześniej. Mogę się mylić, ale zawsze było tak, że fabryka w ostatnim tygodniu miesiąca ustala produkcję na następny miesiąc, dlatego końcówka miesiąca jest najbardziej "elektryzująca".

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1311 dnia: 01 Sierpnia 2023, 13:26:28 »
Prędzej odliczysz wstecz.
Planowana data odbioru minus 14 dni to Mszczonów. Minus 14 dni to Zeebrugge. Minus 35 dni to Nagoya. Minus 8 dni to wejście na produkcję. Pod koniec poprzedniego miesiąca pierwsza zmiana statusu i pojawienie się mapki.
Przy czym masz precyzję +/- miesiąc
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2023, 13:29:21 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline bapi

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1312 dnia: 02 Sierpnia 2023, 21:38:02 »
Witam grono oczekujących i szczęśliwych posiadaczy.
Wątek srogi więc poszukiwania trwały by długo, a dzisiaj wskoczył mi status Mszczonów - ktoś z użytkowników może powiedzieć ile mniej więcej będę musiał czekać na swój samochód?  :cheesy:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1313 dnia: 02 Sierpnia 2023, 21:39:34 »
Witam grono oczekujących i szczęśliwych posiadaczy.
Wątek srogi więc poszukiwania trwały by długo, a dzisiaj wskoczył mi status Mszczonów - ktoś z użytkowników może powiedzieć ile mniej więcej będę musiał czekać na swój samochód?  :cheesy:

Zerknij na post bezpośrednio nad Twoim.

Offline bapi

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1314 dnia: 02 Sierpnia 2023, 22:05:59 »
Tak, widziałem post, ale jeszcze czekałem na zdanie użytkowników którzy są już "po".  :-)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1315 dnia: 02 Sierpnia 2023, 22:32:41 »
Tak, widziałem post, ale jeszcze czekałem na zdanie użytkowników którzy są już "po".  :-)

Zatem nie dostaniesz jednej odpowiedzi. Zależy od tego co dokładają i jak są obciążenie w CMP, i co robią u dealera. Jedni  mieli 5 dni, inni nawet 21. te 14 dni to raczej zazwyczaj maksymalny czas do wydania.

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1316 dnia: 02 Sierpnia 2023, 22:55:34 »
Zależy czy bierzesz za gotówkę czy finansowanie. Mój od 20 lipca w Mszczonowie, 26 lipca diler miał kwity. Samochód w tym tygodniu będzie rejestrowany i wtedy w Mszczonowie będą montować mete (chociaż diler mi mówił że będzie u nich no ale forma zapłaty w zmienia rzeczy). Gdy to zrobią dopiero pojedzie do dilera.
Z ciekawych rzeczy wczoraj dostałem smsa że gratulują mi zakupu oraz samochód jest dostępny w aplikacji i na stronie. Mam już VIN ale jeszcze nie jest do końca aktywny bo nie widzę lokalizacji. Aby aktywować muszę włączyć i wyłączyć samochód a zdalnie raczej mi się to nie uda.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline rom39

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: audi s3 8V
« Odpowiedź #1317 dnia: 03 Sierpnia 2023, 15:52:36 »
MY23 od MY24 różni się tym, że MY24 ma  czujniki parkowania z przodu a jak myślicie koledzy  czy w Mszczonowie mogli by je dołożyć i jaki byłby koszt /oczywiście w przybliżeniu..../ no ale wtedy mamy model roku24. Co Wy na to? 
Rav4 AWDi C+S  royal grey termin dostawy do 31.12.2023

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1318 dnia: 03 Sierpnia 2023, 15:54:20 »
MY23 od MY24 różni się tym, że MY24 ma  czujniki parkowania z przodu a jak myślicie koledzy  czy w Mszczonowie mogli by je dołożyć i jaki byłby koszt /oczywiście w przybliżeniu..../ no ale wtedy mamy model roku24. Co Wy na to?
Czujniki do MY’23 dołożą - ale zwykle piszczki nie zintegrowane i niewidoczne na wyświetlaczu. Około 1500 zł. MY’24 fizycznie nie istnieje jeszcze. Na razie nie ma szans na implementację tego do MY’23. W przyszłości? Być może, ale MY’24 najpierw musi fizycznie pojawić się na rynku aby niezależni elektronicy przejrzeli co i jak.
« Ostatnia zmiana: 03 Sierpnia 2023, 15:57:18 wysłana przez topoll »

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #1319 dnia: 03 Sierpnia 2023, 16:32:23 »
Czujniki do MY’23 dołożą - ale zwykle piszczki nie zintegrowane i niewidoczne na wyświetlaczu. Około 1500 zł. MY’24 fizycznie nie istnieje jeszcze. Na razie nie ma szans na implementację tego do MY’23. W przyszłości? Być może, ale MY’24 najpierw musi fizycznie pojawić się na rynku aby niezależni elektronicy przejrzeli co i jak.
Jeździłem 4 lata RAV 4 V generacja bez czujników z przodu i nie widzę sensu wydawać
1500 zł na pikacze , ale kamery z przodu chętnie bym założył . Widoczność przodu jest tak
dobra , że zbędne uważam ich instalowanie . Toyota dołożyła je w MY 24 by mieć uzasadnienie podniesienia wysoko ceny , nic więcej do MY 23 nie dołożono .
pozdrawiam
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl