Selection 4x4 z 08.2020 (odbieralem 06.11.2020)
Poniższe Ceny z jednego z krakowskich ASO..
Minimalny 1096, zł brutto
wymiana materiałów eksploatacyjnych zgodnie z interwałem, ścieżka diagnostyczna z pomiarem geometrii, test akumulatora hybrydowego, diagnostyka komputerowa silnika, sprawdzanie czystości filtrów, sprawdzenie ewentualnych wycieków w komorze silnikowej, sprawdzenie podwozia
Standardowy 1526 zł
pakiet minimalny + czyszczenie układu hamulcowego
Rozszerzony 1922 zł (TOYOTA RELAX)
pakiet minimalny + standardowy + przegląd klimatyzacji
Od 1.10.22r posiadamy program Toyota Relax, jest on dedykowany dla aut, którym kończy się gwarancja lub juz są po gwarancji. Upraszczając, aby wziąć w nim udział, należy wykonać przegląd rozszerzony i w cenie tego pakietu zyskuje się gwarancję na kolejny interwał (1 rok lub 15 000 km) . Szczegóły w załączniku.
1. Ja mam Fabryczną Gwarancje do 11.23 - wiec na razie nie dobieram Relaxu. Wczoraj dzwonili do mnie z ASO ... i z tym Relaxem jest tak,że jak po skonczeniu Fabrycznej Gwarancji - jesli np 4 Serwis bedzie po 11.23 .. to wtedy jest 30dni jakiegoś przejściowego okresu - tzn,ze przez 30dni nie bedzie Gwarancji,a po tych 30 dniach rozpocznie sie Gwarancja Relax.
Nie wiem po co takie okienko na 30dni jest, ale no .. takie info dostalem.
2. Pytanie - czy ktoś juz robil taki Serwis? Braliscie minimalny czy coś wyżej ? (Ja bede bral raczej Min. z czyszczeniem hamulcy,ale w innym mieście,bo kolejny raz bede mieć pewnie taniej..)
3. Czy sie działo wam coś przez te 45k km?
4. U mnie w 2022 wymienione:
- przednie lampy (były zacieki i ponoć wiedzieli o tym - dlatego bez gadania zamówili nowe lampy)
- ambientowe oświetlenie (bo padło..)
- gumy w stabilizatorach z przodu (bo przy pełnym skręcie na wstecznym stukało)
Ogólnie, to jestem zadowolony i oby posłużyła jeszcze kilka lat

Codziennie mam czasami 4-5 progów zwalniających --> ale nic mi nie stuka (bo widzialem o tym posty)
Teyes CC3 działa już ponad 2,5 roku z moim hot spotem z telefonu - wiec też git! Ze Skyview nic sie tez nie dzieje.
Ostatnio na pełnym baku wyszło mi 780km .. jazda po mieście na krótkich odcinkach (nocka w garażu). Na trasie też jest git ze spalaniem
Całą zime jezdze na klimie, wiec skoro jeszcze dziala, to nie bede jej serwisować teraz na przeglądzie.