Autor Wątek: Aplikacja MyT Toyota  (Przeczytany 21208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Aplikacja MyT Toyota
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Maja 2023, 14:41:23 »
napompowali reklame nowinkami technicznymi, a potem pokazali wała. No ja nie wiem skąd to zdziwienie. Od momentu kiedy wsiadłem do samochodu zastanawiałęm się jak oni chcą zrealizować sterowanie podgrzewaniem przy tych przycikach które są. W dużej teorii dało by się ale raczej wyglądało że nie. To zuepłenie tak jak robisz inteligentny dom i masz zwykłe klawisze jako włączniki światła. Dopóki z nich nie zrobisz dodatkowymi modułami inteligentnych to po prostu nie zadziała. Oczywiście moge sobie wyobrazić rozwiazania gdzie przycisk w pozycji WYłącz zdalnie wchodzi w pozycję włącz w ten sposób ze załacza podgrzewanie fotela a nastepnie po wejściu do samochodu przerywa funkcję i nie wymaga od kierowacy ręcznego przywrócenia stanu ale pismo nosem czuję że tam są zastsoswane wyąłczniki podobne jak klawisze w oświetleniu domowym i troszkę tego nie przemysleli. Pytałem o to w grudniu dział obsługu (przez apkę) ale nie zdziwiło mnie, ze nie odpowiedzieli. :)

Offline wojrys

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Maja 2023, 23:38:33 »
W dzisiejszych czasach i przy tak zaawansowanej elektronice nie jest to jakieś skomplikowane rozwiązanie technologiczne. Wyłącznik klawiszowy może być ale równolegle można zastosować wiele innych rozwiązań technicznych włącznie ze zdalnym sterowaniem. Przy klimatyzacji jest pokrętło a zdalnie można też regulować przez aplikację i pokrętło wcale się nie obraca.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Maja 2023, 17:50:17 »
Ze specyfikacją zgodny być musi ale jest kruczek o prawie do wprowadzenia zmian technicznych.
Fajna zmiana techniczna… w specyfikacji zdalne włączanie podgrzewania foteli, po „zmianie technicznej” brak funkcji… :)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Maja 2023, 17:59:29 »
Ze specyfikacją zgodny być musi ale jest kruczek o prawie do wprowadzenia zmian technicznych.
Fajna zmiana techniczna… w specyfikacji zdalne włączanie podgrzewania foteli, po „zmianie technicznej” brak funkcji… :)
U mnie w specyfikacji jest jak na zdjęciu
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl