Autor Wątek: Prius plus linki hamulca ręcznego  (Przeczytany 2053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuba12345

• Toyot Leżący
  • *
Prius plus linki hamulca ręcznego
« dnia: 24 Stycznia 2023, 15:40:18 »
Witam, czy ktoś wymieniał linki od hamulca ręcznego ręcznego,czy są jakieś zamienniki, czy tylko ASO?

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
Odp: Prius plus linki hamulca ręcznego
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2023, 19:00:55 »
raczej tak  , jakbys napisal do jakiego priusa to by bylo latwiej .   mam p3  wklejam   p3

https://allegro.pl/oferta/bosch-linka-ham-reczn-tyl-1987482860-13033993258

ps. oczywiscie potrzebujesz 2 szt  raczej   :-))))

jest tego duzo roznych firm  ale warto spytac w  aso czasem  nie jest drogo czasem :-)))

sa tez firmy ktore dorabiaja rozne linki na wymiar zrobia jak oryginal jesli sa solidne .
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2023, 19:06:37 wysłana przez sirkris55 »
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline Kuba12345

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2023, 20:12:19 »
Prius plus cena w ASO prawie 800zł za dwie sztuki od zwykłego priusa nie pasują w + tarczo bembny raczej podejdą od RAV4 z wyglądu takie same tylko nie znam długości od Priusa+

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2023, 22:15:19 »
W przypadku Auris II podobna sytuacja, zamienników brak a oryginały blisko 700zl w ASO za komplet.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Stycznia 2023, 07:11:07 »
Jak znasz numer toyotowy tej linki, to poszukaj w sklepie 2407.pl. Może mają zamienniki. W tym sklepie najłatwiej coś znaleźc po fabrycznym numerze części.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Stycznia 2023, 12:02:57 »
Prius plus cena w ASO prawie 800zł za dwie sztuki od zwykłego priusa nie pasują w + tarczo bembny raczej podejdą od RAV4 z wyglądu takie same tylko nie znam długości od Priusa+

znajdz naprawde jakis warsztat co dorabia linki wykorzystaja twoje stare koncowki a linke i pancerz dostaniesz nowy   (mozesz nawet wysylkowo)

wiele razy dorabialem linke maski czy do elektrycznego recznego . (inne auta)

pozatym nie chce mi sie wierzyc ze specjalnie do plusa robia inne linki (pewnie pasuja od ktorejs toyoty)  oczywiscie moge sie mylic  ale tarcze i klocki tez sa zamienne z innymi modelami.

ps.  pytanko a czy prius plus ma z tylu tarczo-bebny ?   bo piszesz ze od rav4   tar-beb.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2023, 12:10:13 wysłana przez sirkris55 »

techstream & icar

Offline Kuba12345

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Stycznia 2023, 22:04:33 »
W ASO twierdzą że nie pasują linki od innego modelu nr linek mam i po tym nr tylko prius plus, ogólnie linki są dobre tylko aluminiowe mocowania do tarczy kotwicznej się utlenily i zacisnęły linki w pancerzu i chodzą z oponami, muszę zdjąć osłonę i zmierzyć długość pancerza bo mocowania linek są bardzo podobne w Ravce

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lutego 2023, 12:26:36 »
W ASO twierdzą że nie pasują linki od innego modelu nr linek mam i po tym nr tylko prius plus, ogólnie linki są dobre tylko aluminiowe mocowania do tarczy kotwicznej się utlenily i zacisnęły linki w pancerzu i chodzą z oponami, muszę zdjąć osłonę i zmierzyć długość pancerza bo mocowania linek są bardzo podobne w Ravce

w aso raczej zawsze kazda czesc ma swoj numer one siet tam nie krosuja jak ic lub innych hurtowniach .

klocki od p3  sa w ct200 takie same ale pewnie aso i tak ma dwa numery .

znajdz warsztat od linek wez stara w reke i podjedz jak nie masz kolo siebie to wysylkowo lub poszukaj ladnej uzywki ale to ciezko pewnie .

techstream & icar

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lutego 2023, 12:42:19 »

w aso raczej zawsze kazda czesc ma swoj numer one siet tam nie krosuja jak ic lub innych hurtowniach .

klocki od p3  sa w ct200 takie same ale pewnie aso i tak ma dwa numery .

znajdz warsztat od linek wez stara w reke i podjedz jak nie masz kolo siebie to wysylkowo lub poszukaj ladnej uzywki ale to ciezko pewnie .
Nie wiem jak w Toyocie ale w MB części wykorzystywane w wielu modelach mają jeden numer, powiązany z symbolem modelu gdzie zostały wykorzystane po raz pierwszy.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline hama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Lutego 2023, 10:51:55 »
Hej, ja wymieniałem w mojej toyocie. Toyota Prius Plus z 2013. Robota nie należy do najprzyjemniejszych zważywszy na fakt że trzeba rozebrać całe bębny ale to norma jak wszędzie przy hamulcu postojowym w bębnie plus osłonę baterii w środkowej kolumnie. Robiłem jakieś zdjęcia może jak gdzieś znajdę to podeślę.

Częsci kupowałem w Aso w elblągu niestety nie było nigdzie zamienników. Płaciłem chyba 515zł.
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2023, 10:54:03 wysłana przez hama »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl