Autor Wątek: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota  (Przeczytany 25489 razy)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Stycznia 2023, 20:03:27 »
A ja zawsze jeżdżę ze swoim olejem (0W-16) i mówię, że mają lać mój (co prawda w rav4 jeszcze nie miałem przeglądu, ale w Corolli dwa razy tak robiłem, a była w najmie). Wolę zapłacić mniej za olej (kupuję Motul) niż mają mi lać po cenie toyotowej (a podobno olej z logo Toyoty to jak mówił The Car Care Nut produkuje Mobil One).
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Stycznia 2023, 20:13:19 »
A ja zawsze jeżdżę ze swoim olejem (0W-16) i mówię, że mają lać mój (co prawda w rav4 jeszcze nie miałem przeglądu, ale w Corolli dwa razy tak robiłem, a była w najmie). Wolę zapłacić mniej za olej (kupuję Motul) niż mają mi lać po cenie toyotowej (a podobno olej z logo Toyoty to jak mówił The Car Care Nut produkuje Mobil One).

Tylko wiesz, że jak będzie coś nie tak (choćby panewka) to od razu Ci powiedzą, sorry Winnetou, klient przywiózł i kazał wlać, widać to syf jakiś był. Nie możemy wziąć za to odpowiedzialności...
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Stycznia 2023, 20:16:26 »
A macie świadomość, że np. w leasingu Toyoty jest załącznik z tabelą opłat dodatkowych… 1000,00 pln netto za niewykonanie planowego przeglądu w ASO :).

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Stycznia 2023, 22:46:36 »
Podaj gdzie jest najdłuższa odległość? Ich to nie interesuje. Ja jestem z Kielc ASO życzy co 15 tys.km 2300zł , Nowy S... 1000zł to wolę przejechać w weekend i pięknie odpocząć za darmo w tej samej cenie .
Ja jestem z Nowy S więc akurat ASO mam pod nosem. Jednak w poprzednim aucie najbliższe ASO miałem 80km od domu, więc zrobienie głupiego przeglądu to się robiła całodzienna wyprawa z braniem urlopu włącznie. Dlatego prócz kwestii ceny czasami przychodzi i taki aspekt do rozważenia.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Stycznia 2023, 12:51:35 »
Ja na Przeglądy umawiam sie przez maila  z kobitką - z nią negocjuje Cene itd.
W zeszlym roku poprosilem o info z przeglądu, to mi podesłała 5 stron .pdf + screena z jej systemu z aso.
Zaeaz pisze do kobitki -by mi z wczorajszego Przeglądu tez podeslala.

Tu jest
 wszystko dokladnie opisane, a z serwisu dostaje tylko paragon z czesciami - co wymieniali + dalem ksiazke by mi wpisali i tyle - mi styknie.

Wczoraj bylem na 3 Serwisie przy prawie 45k km i zaplcilem .. 950 pln (z konserwacją ukladu hamulcowego i z przeglądem klimy) .
W Krakowie chcieli za to samo ponad 1500 ..

5.11.23 konczy mi sie Fabryczna Gwarancja .. ale bede jezdzil do nich na te przeglądy (Relax) wydłużające Gwarancje .

Moglbym juz jezdzic poza ASO na wymiane oleju,itd , aaa do ASO po 5 roku i placic 200 pln za przegląd baterii (rok rocznie wydluzy wtedy gwarancje na kolejny 1 rok) .. ale wole dolozyc kilka setek wiecej i miec spokoj i robic pelny Relax u nich niz poza ASO ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:02:35 »
Na dostałem taką kartę przeglądu przy odbiorze auta... Ale cenowo chyba dobra opcja... Gdzie to robisz?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:44:13 »

Tylko wiesz, że jak będzie coś nie tak (choćby panewka) to od razu Ci powiedzą, sorry Winnetou, klient przywiózł i kazał wlać, widać to syf jakiś był. Nie możemy wziąć za to odpowiedzialności...
No raczej nie powiedzą.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:45:57 »

No raczej nie powiedzą.
Ależ oczywiście. Od tego zaczną.

NieToyota

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Stycznia 2023, 14:48:48 »
Masz jakieś złe doświadczenia z ASO chyba. Współczuję.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Stycznia 2023, 15:04:20 »
Ależ nie. Ja osobiście mam bardzo dobre i z MB i Jeepa czy Toyoty. Tylko doskonale zdaję sobie sprawę jak to funkcjonuje. Dajesz swoje materiały eksploatacyjne. Sam ponosisz skutki ich działania. Jeżeli przewieziesz podrobiony olej dlaczego gwarant ma ponosić tego skutki? A od tego Gwarant zacznie.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Stycznia 2023, 15:18:14 »
Kilka lat temu w ASO Suzuki na obowiązkowy przegląd w ramach oszczędności wziąłem swój ten sam olej co daje Suzuki,  ale zakupiony taniej. Policzyli mi 60zł za utylizację starego więc nie było to już tak opłacalne.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Stycznia 2023, 15:33:07 »
Ależ nie. Ja osobiście mam bardzo dobre i z MB i Jeepa czy Toyoty. Tylko doskonale zdaję sobie sprawę jak to funkcjonuje. Dajesz swoje materiały eksploatacyjne. Sam ponosisz skutki ich działania. Jeżeli przewieziesz podrobiony olej dlaczego gwarant ma ponosić tego skutki? A od tego Gwarant zacznie.
Dlatego ja kupuję renomowany olej (bo uważam, że jak ze swoim to lepszym, a nie żeby zaoszczędzić 50zl), zostawiam zawsze opakowanie i paragon.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Stycznia 2023, 15:57:05 »
Kilka lat temu w ASO Suzuki na obowiązkowy przegląd w ramach oszczędności wziąłem swój ten sam olej co daje Suzuki,  ale zakupiony taniej. Policzyli mi 60zł za utylizację starego więc nie było to już tak opłacalne.
Wszystko jest dobrze jak jest dobrze. A jak jest naprawdę to się okaże.

Czego nikomu nie życzę, rzecz jasna.

NieToyota

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Stycznia 2023, 17:37:43 »
Dlatego ja kupuję renomowany olej (bo uważam, że jak ze swoim to lepszym, a nie żeby zaoszczędzić 50zl), zostawiam zawsze opakowanie i paragon.
Przecież jak wieziesz swój olej to chyba nowy w zamkniętym opakowaniu, a nie przelany do jakiejś beczki czy coś. Swoją drogą jakbym nie miał ze sobą swojego 0W-16, to wlaliby mi 5W-30, jak to robili/robią do aut w najmie/leasingu. Na szczęście od ponad 20 lat nie mam problemu z moim ASO, a co najlepsze, to nic się nie psuło w tych autach, które posiadałem. Wymieniali jedynie to, co mieli w akcjach naprawczych.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Stycznia 2023, 17:51:53 »
A podróbki w czym sprzedają? W opakowaniach zamkniętych jak oryginalne. Wyglądających jak oryginalne. Etc.

NieToyota

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl