Autor Wątek: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota  (Przeczytany 25528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Lutego 2023, 18:34:32 »
właśnie w rutynowych przeglądach serwis jest biegły, to dla nich powtarzalne czynności. po 15 oliwy, po 30 to samo plus przesmarowanie hamulców plus ew wymiana płynu hamulcowego oraz filtry powietrza. jednak 899 to warte nie jest; który tak kroi?
Toyota Romanowski Kielce

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Lutego 2023, 20:46:26 »
Koszt przeglądu po tym samym interwale w KURO to 250 brutto., bez utraty gwarancji a z jakością lepszą niż "masówka"
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Lutego 2023, 21:22:14 »
właśnie w rutynowych przeglądach serwis jest biegły, to dla nich powtarzalne czynności. po 15 oliwy, po 30 to samo plus przesmarowanie hamulców plus ew wymiana płynu hamulcowego oraz filtry powietrza. jednak 899 to warte nie jest; który tak kroi?
Toyota Romanowski Kielce

Najdroższy w całej Polsce ile się da wydoić z kasy. O dziwo wygrali przetarg dla WORD Kielce najniższe ceny yarisków które kosztowały połowę mniej niż katalogowo, a w umowie (małymi literkami) obowiązkowe przeglądy w kosmicznych prawie 5 krotnie wyższe niż szacunkowe średnie w całej Polsce. Nadal Word ma stare Yariski ponad 5 lat i dalej u nich serwisują . Bardzo dobry układ mają po znajomości.
Pewnie w takiej Daci jest o połowę taniej

Tu nie chodzi czy to w Daci, Toyocie czy innym pojeździe, ale za wymianę oleju i filtrów płacić 1500 zł bo jest to robione w ASO. No oczywiście ASO zamiast pokazać Ci czy jest to rzeczywiście robione w samochodzie, to zaprasza Cię na kawę, żebyś mógł się zrelaksować przed wydaniem 1500 zł. A jak chcesz stać i przyglądać się jak są wykonywane czynności w trakcie przeglądu, to patrzą na Ciebie jak na wielbłąda - co ty takiego chcesz. Co ciekawe teraz to już w salonach porobili właśnie te przeszklenia, żebyś widział tak z 300 m, że uczeń się kręci wokół Twojego pojazdu i coś tam sprawdza.

W trakcie wypadku, kolizji nikt Cię nie pyta kto Ci serwisuje pojazd, kto wykonuje przeglądy techniczne - tylko jako użytkownik pojazdu to Ty jesteś odpowiedzialny za stan techniczny samochodu -  a skoro tak jest to masz prawo do stania i przyglądania się czy są wykonywane czynności oraz czy jest wymieniany olej i filtry.

Dokładnie i my rodacy nie jesteśmy na tyle głupsi są własne alibi.
Tu jest badanie cen przeglądu po 60 k km dla kilku marek / modeli aut z 2020 roku, na ten moment mało aktualne cenowo ale warto zerknąć jak wygląda rozrzut cen zależnie od województw i modeli aut.
https://autokult.pl/czy-warto-jechac-na-przeglad-do-sasiedniego-wojewodztwa-roznica-to-nawet-kilkaset-zlotych,6809416910170241a

W końcu ktoś przejrzał na własne oczy!!!

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #78 dnia: 12 Lutego 2023, 22:14:24 »
Daleko szukać. Dla mnie pierwszym pytaniem były koszty serwisu. Byłam w 4 salonach toyoty  :-P głównie za dobra cena auta i dostępnością, ale i to przy okazji sobie zobrazowałam i tak:
Pierwszy przegląd:
Płock 900 PLN
Warszawa Carolina Wola 1000
Siedlce auto podlasie 1100
Łódź Brzezińska (tez auto podlasie) 1100.

Oczywiście wszyscy zaznaczyli ze późniejsze już są droższe (czyli witamy Cię mamy Cię), od 1400 do 1900. Już nie pamietam kto ile konkretnie, ale najtańszy był Płock, do którego mam najbliżej choć mieszkam w łódzkim  :grin:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #79 dnia: 12 Lutego 2023, 23:38:47 »
Niezły masz rozstrzał tych salonów

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 12 Lutego 2023, 23:58:19 »
Koszt przeglądu po tym samym interwale w KURO to 250 brutto., bez utraty gwarancji a z jakością lepszą niż "masówka"
niestety KURO to dalekie południe kraju. Tylko i wyłącznie, a szkoda....

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Lutego 2023, 00:00:43 »
No dobra to też błysnę oszczędnoscią za pierwszy przeglad + nowy filtr kabinowy, ASO Zdunska Wola 652 pln dzieki punktom toyota more zaoszczędzone 433 złocisze  :-) 

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Lutego 2023, 00:39:08 »

Łódź brzezinska 68 km Warszawa Wola koło 90 (zajechałam „ po drodze” z Siedlec) Płock 56. W siedlcach jestem 2x w tygodniu wiec gościnnie wpadłam i tam  :-)

Bliżej żadnych Toyot nie mam niestety cudowne miasto dżemów i mleka Łowicz.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #83 dnia: 13 Lutego 2023, 00:50:11 »
Mogłaś jeszcze wpaść do Toyoty Okęcie - też 1000 złotych.

Prawie sąsiadka ;) Dżem dobry ;)
Choć ja nie z księstwa ale tuż obok - 30 km na wschód ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2023, 00:53:00 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 13 Lutego 2023, 03:11:07 »
Mogłaś jeszcze wpaść do Toyoty Okęcie - też 1000 złotych.

Prawie sąsiadka ;) Dżem dobry ;)
Choć ja nie z księstwa ale tuż obok - 30 km na wschód ;)

Po wizycie w dwóch auto podlasiach stwierdziłam, że dwie caroliny rozmija się z celem, bo ceny raczej będą te same i jak widać nie pomyliłam się :-) a obok Caroliny na woli mam babcie wiec było przyjemne z pożytecznym. I trochę naciąganych znajomosci, bo ten sam handlowiec rok temu mamie aygo sprzedawał ;-)

Około 30 km na wschód to Maków? BTW ja w księstwie świeży nabytek jestem. Przeprowadziłam się z Pruszkowa :-)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Lutego 2023, 05:35:04 »
Nie bardzo, jeszcze Sochaczew.  Ale niedługo wracam do mega miasta rodzinnego. Duże miasto koło Pruszkowa :)

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #86 dnia: 13 Lutego 2023, 09:49:17 »

Łódź brzezinska 68 km Warszawa Wola koło 90 (zajechałam „ po drodze” z Siedlec) Płock 56. W siedlcach jestem 2x w tygodniu wiec gościnnie wpadłam i tam  :-)

Bliżej żadnych Toyot nie mam niestety cudowne miasto dżemów i mleka Łowicz.
Tylko oby Ci nie wlali 0W20 bo zazwyczaj z tego wynika tanszy przeglad w Plocku. Inni leja 0W16.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #87 dnia: 13 Lutego 2023, 10:20:37 »
Tak specjalnie jechać np. 2 x 200 km by zrobić przegląd to raczej słaba oszczędność kasy i czasu ;)
Chyba, że ktoś i tak krąży po okolicy - to jak najbardziej.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Lutego 2023, 10:36:13 »
Tak specjalnie jechać np. 2 x 200 km by zrobić przegląd to raczej słaba oszczędność kasy i czasu ;)
Chyba, że ktoś i tak krąży po okolicy - to jak najbardziej.

Tutaj nikt nie bedzie jechal specjalnie 200km. Przeciez kolezanka napisala ze bywa w tych miastach i ze specjalnie nigdzie nie bedzie jechala.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #89 dnia: 13 Lutego 2023, 10:46:23 »
I jeszcze bierzcie pod uwagę, że gdyby coś trzeba było poprawić po serwisie, to musicie wrócić do tego serwisu (albo oczywiście poprawić gdzieś indziej i się przepychać z salonem). Mi padł alarm bezpośrednio po wyjeździe z serwisu (tzn kilometr od domu, 150 km od serwisu  :grin: )  i unieruchomił samochód na drodze. Laweta, odsyłanie do serwisu, jazda drugim samochodem po odbiór swojego jak już usunęli usterkę itp. Ale ja nie mam bliżej ASO Mitsubishi  :cry:  (w Koszalinie zlikwidowali).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl