Autor Wątek: Rav 2022 nie odpala - kontrolki check engine, akumulatora i wspomagania świecą  (Przeczytany 18772 razy)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Czyli, dobrze wam radzę, nie pozwalajcie na montaż tego g….
Nie przesadzaj, chyba pierwszy taki przypadek na forum...

Ps. Pomyślcie jak by taka awaria trafiła się na wakacjach np. w Austrii… nie bedą chcieli zrobić tego na gwarancji, ten moduł nie jest stosowany poza Polską

A co mnie to interesuje? Kupiłem od toyoty auto z cobrą jako integralny zestaw . Haka też nie montować, bo za granicą mogą mieć inne?

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
@KubaCamry już któryś kolejny raz siejesz taki defetyzm. Dlaczego ci tak bardzo zależy na tym by nie montować?

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **

Od tego jest gwarancja, potem relax i assistance
[/quote]

Z Relaxem to poczytaj bardziej szczegółowo, co obejmuje.
niby fajny program, ale część hybrydowa, a szczególnie ogólnie pojęta elektronika (np multimedia), czy oświetlenie (lampy ledowe) sa mocno powyłaczane z zakresu.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Osobiście uważam, że każdy elektryk w stacji serwisowej, to tylko człowiek. Jeden jest lepszy i bardziej przykłada się do pracy, a drugi mniej, albo ma mniejszą wiedzę. Ani Cobra, ani BLE nie powinny mieć wpływu na funkcjonowanie samochodu, jeżeli są zamontowane zgodnie ze sztuką. A jeżeli ktoś skopie montaż, to potem drugi musi poprawiać. Dobrze, że jest gwarancja.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Toyota teraz mocno promuje Relax - wczoraj do mnie dzwoniła miła pani z salonu.

Offline wojtasss

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Padła wiązka od immobilisera. Auto już jest z powrotem u mnie :)

Czy widziałeś usterkę? Zostało Ci to pokazane organoleptycznie co stało się w Twoim samochodzie? Jakieś zdjęcie z uszkodzenia dla właściciela pojazdu?

Nie widziałem - wszystko "na słowo"

pireus

• Gość
Pomyślcie jak by taka awaria trafiła się na wakacjach np. w Austrii…
Nie musi być w Austrii, wystarczy, że staną gdzieś nocą w lesie bo dziecku zachce się siku i potem poczekają parę godzin na pomoc drogową. Ja z zabezpieczeń dokładanych, po kilku przygodach, skutecznie się wyleczyłem.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
A tak apropo cobry. Gdybym chciał zostawić wóz na 2-3 dni na ceramikę, to da się tą cobrę dezaktywować? I odpiąć pastylkę od kluczyka?
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
Nie musi być w Austrii, wystarczy, że staną gdzieś nocą w lesie bo dziecku zachce się siku i potem poczekają parę godzin na pomoc drogową. Ja z zabezpieczeń dokładanych, po kilku przygodach, skutecznie się wyleczyłem.
Ale wiesz, że z takim samym (jak nie większym) prawdopodobieństwem możesz mieć awarie innego modułu?
A tak apropo cobry. Gdybym chciał zostawić wóz na 2-3 dni na ceramikę, to da się tą cobrę dezaktywować? I odpiąć pastylkę od kluczyka?
Pamiętam, że się dało, nie pamiętam jak

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Bez problemu, tryb serwisowy. Do cobry dostaniesz instrukcję.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
Ale wiesz, że z takim samym (jak nie większym) prawdopodobieństwem możesz mieć awarie innego modułu?
Dziwnym trafem, jedyne awarie jakie miałem to właśnie dokładanych zabezpieczeń. Dlaczego większe prawdopodobieństwo ma dotyczyć fabrycznych modułów? Jakieś konkrety?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
Dziwnym trafem, jedyne awarie jakie miałem to właśnie dokładanych zabezpieczeń. Dlaczego większe prawdopodobieństwo ma dotyczyć fabrycznych modułów? Jakieś konkrety?
Ja jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów przez alarmy czy inne zabezpieczenia...
Z tymi fabrycznymi może niejasno napisałem, ale chodziło mi o to, że jest ich mnóstwo i statystycznie nieporównywalnie częściej zepsuje się jeden z nich, niż akurat dokładane zabezpieczenie

KubaCamry

• Gość
Ja jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów przez alarmy czy inne zabezpieczenia...
Z tymi fabrycznymi może niejasno napisałem, ale chodziło mi o to, że jest ich mnóstwo i statystycznie nieporównywalnie częściej zepsuje się jeden z nich, niż akurat dokładane zabezpieczenie
Ty nie miałeś problemu, a ja miałem. Statystycznie 50% użytkowników ma problem, a 50% nie ma problemu.
Kolego Wszim, nie pisze głupot tylko prawdę, nie byłoby zamontowanego tego g…., nie byłoby tematu …Rav 2022 nie odpala - kontrolki check engine, akumulatora i wspomagania świecą… Kolega wojtass mógłby korzystać ze swojego auta przez weekend i nie musiałby tracić czasu na wizytę w ASO. Takie to proste :)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Kolega wojtass mógłby korzystać ze swojego auta przez weekend i nie musiałby tracić czasu na wizytę w ASO. Takie to proste
Albo w ten weekend ktoś by mu zajumał furasia i kolega wojtass następny samochód miałby za rok.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
Ty nie miałeś problemu, a ja miałem. Statystycznie 50% użytkowników ma problem, a 50% nie ma problemu.
Dziwne, wydawało mi się, że na tym forum jest więcej, niż 2 osoby:P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl