Autor Wątek: Rav 2022 nie odpala - kontrolki check engine, akumulatora i wspomagania świecą  (Przeczytany 18734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Kolega wojtass mógłby korzystać ze swojego auta przez weekend i nie musiałby tracić czasu na wizytę w ASO. Takie to proste
Albo w ten weekend ktoś by mu zajumał furasia i kolega wojtass następny samochód miałby za rok.
Dziwne dla czego Toyoty nadal giną skoro są tak super zabezpieczone… przed właścicielami rownież :).

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Dziwne dla czego Toyoty nadal giną skoro są tak super zabezpieczone… przed właścicielami rownież .
Z BLE? Masz dane? Dane dostępne, pośrednio wskazują, że najnowsze stanowią margines kradzionych.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
Co do zabezpieczeń to 2 dni temu rozmawiałem z moim salonem i pytałem co z moim BLE (zamontowali samowolnie cobre), no i dowiedziałem się, że wypuszczają teraz Toyoty (z tego salou) bez zabezpieczenie, bo nie ma BLE ani cobry.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
Ty nie miałeś problemu, a ja miałem. Statystycznie 50% użytkowników ma problem, a 50% nie ma problemu.
Kolego Wszim, nie pisze głupot tylko prawdę, nie byłoby zamontowanego tego g…., nie byłoby tematu …Rav 2022 nie odpala - kontrolki check engine, akumulatora i wspomagania świecą… Kolega wojtass mógłby korzystać ze swojego auta przez weekend i nie musiałby tracić czasu na wizytę w ASO. Takie to proste :)
Awaria jak każda inna związana z błędem/niedbalstwem montażysty.  Z twojej perspektywy nie piszesz głupot, bo piszesz o tym tak często, że staje się jasną sugestią iż masz w tym interes.

Offline wojtasss

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Kolega wojtass mógłby korzystać ze swojego auta przez weekend i nie musiałby tracić czasu na wizytę w ASO. Takie to proste
Albo w ten weekend ktoś by mu zajumał furasia i kolega wojtass następny samochód miałby za rok.

Swoje lata mam to i cierpliwość większa :) weekend szybko minął a w środę już auto było - co to są 4 dni wobec czekania kilka miesięcy na dostawę auta

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Z BLE? Masz dane? Dane dostępne, pośrednio wskazują, że najnowsze stanowią margines kradzionych.
Może być to efekt deaktywowania się kluczyka leżącego sobie nieruchomo. Już tu pisałem, że testowałem to i po 5 min kluczyk leżący koło auta był nieaktywny i nie pozwalał na otwarcie. Od kiedy to wprowadzili to nie wiem. Moje auto jest wyprodukowane jesienią 21. Eliminuje to kradzież na walizkę w nocy sprzed domu. Dość popularną, bo złodziej ma zwykle sporo czasu na rozbrojenie innych standardowych zabepieczeń. Masa filmów jest na necie (jeden nawet tutaj) jak odjeżdżają autka spod domu w nocy. IMHO BLE byłoby dobrym zabepieczeniem gdyby było solidnie ukryte w trudno dostępnym miejscu. ASO przypuszczalnie montują to na szybko i złodzieje doskonale wiedzą jak w moment zdemontować. Złodzieje raczej nie bawią się z hakowaniem zabepieczenia co po prostu odpinają centralkę od CAN o tyle.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
to nie był kluczyk bo system zglasza brak sygnału i można odpalić poprzez przylozenie transpondera do pętli. brak zasilania któregokolwiek sterownika wpiętego w sieć tez jest obojętny. tylko brak masy któregoś z wpiętych w sieć sterowników powoduje podniesienie potencjału can do 12V i wielka awarie zasilania..

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
to nie był kluczyk bo system zglasza brak sygnału i można odpalić poprzez przylozenie transpondera do pętli
Jesli odpisywałeś na moje:
Może być to efekt deaktywowania się kluczyka leżącego sobie nieruchomo.
To ja sie nie odnosiłem do tematu tego wątku tylko do tego:
Dziwne dla czego Toyoty nadal giną skoro są tak super zabezpieczone… przed właścicielami rownież .

:)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl