Autor Wątek: Corolla 1,6 VVTi (ZRE 210), błędy.  (Przeczytany 5626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Damian 1115

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla W21
Odp: Corolla 1,6 VVTi (ZRE 210), błędy.
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Marca 2023, 08:11:11 »
Tak dałem zainstalować sobie LPG, zaraz jak ją kupiłem.
Możesz napisać coś więcej na temat tych błędów, co może być przyczyną pojawiania się ich, w czym jest problem.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Marca 2023, 09:22:19 »
Wróć do tamtej firmy i niech wyregulują instalację gazową jak "Bóg przykazał"
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Damian 1115

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Marca 2023, 11:26:28 »
To nie jest takie proste, ponieważ dałem się ogłupić facetowi który polecił mi tą firmę, że niby taka dobra, że warto tam pojechać, a znajduje się ona przeszło 70km. od miejsca w którym mieszkam.
Od samego początku miałem z tą firmą problemy, założyli mi komputer od gazu i zasilili go przed zapłonem co skutkowało stałym świeceniem się sterownika i rozładowywaniem akumulatora. Pojechałem, poprawili. Po przekroczeniu 3000 obrotów, przy dodaniu gazu zaczął przerywać, pojechałem poprawili. Teraz znowu dzieją się cuda, nie wiem czy nie lepiej będzie zrezygnować z gwarancji i nie oddać samochodu do gazownika z prawdziwego zdarzenia.
Jak myślisz elektryk tu coś pomoże, czy raczej gazownik?

Offline zbyszko61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Marca 2023, 12:32:09 »
Cytuj (zaznaczone)
Jak myślisz elektryk tu coś pomoże, czy raczej gazownik?

Oczywiście że gazownik. Ja mam Toyotę z tym silnikiem z LPG i zero problemów. Decydując się na instalację LPG trzeba poszukać dobrego instalatora. To jest kluczowe. To on dobierze odpowiednie komponenty i bierze za to odpowiedzialność. Skoro Twój gazownik nie potrafi tego wyregulować (może w wyniku złego montażu się nie da) a masz do niego daleko no to nie masz innego wyjścia jak olać jego usługi i poszukać dobrego specjalistę. To bardzo dobry silnik do gazu ale musi go założyć ktoś kto ma o tym pojęcie. Szkoda że nie piszesz skąd jesteś, ja znam warsztat specjalistyczny który jest polecany wszędzie gdzie to tylko możliwe (mi także zakładali) ale ze Śląska. Jeśli nie masz daleko to napisz PW do mnie a podam Ci dane.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2023, 12:34:01 wysłana przez zbyszko61 »
Bo na uśmiech zawsze mnie stać :)

Offline Damian 1115

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Marca 2023, 19:14:25 »
Jeśli nie masz daleko to napisz PW do mnie a podam Ci dane.
Napisałem do Ciebie na PW ale nie wiem czy faktycznie to wysłałem, bo jestem nowy na tym forum, i na razie nie jestem zorientowany jak się tu poruszać. Ale spróbuję odpowiedzieć tutaj.
Ja również jestem ze Śląska, mieszkam w Katowicach, jak Ci to nie robi problemu to daj namiary na ten warsztat, podjadę tam i zaczerpnę języka w tej sprawie. Bo coś mi się wydaje że założyli mi za słaby zestaw, za mała wydolność, bo od początku były z nim problemy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl