Autor Wątek: Ekran multimedialny  (Przeczytany 2572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbigszym

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota corolla
Ekran multimedialny
« dnia: 18 Lutego 2023, 22:53:35 »
Moze to dziwne, ale  zamiast uzywać wybierania numerów telefonicznych głosem wole wybierać  numery z  tzw listy ulubionych.  Problem w tym ,że o ile mogę wpisac do wykazu ulubionych stacje radiowe to nie moge tego zrobic w kontaktach telefonicznych. Nawet jak dodam kilka numerów do ulubionyhc to i tak po kolejnym uruchomieniu silnika w pozycji ulubione kontakty jest tylko jedna  pozycję._POMOC TOYOTA. System nie chce zapamiętać moich wyborów. Nie wiem gdzie należy to zapamietać na stałe.
 A przy okazji jeszcze jeden problem  z którym nie daje sobie rady. W jakim celu wiąze sie aplikację MY Toyota smartfonu z samochodem ( ekranem multimedialnym), gorzej bo musze tę czynność powtarzac przy każdym uruchomieniu a nie bardzo wiem, po co.
Oczywiście  w Android Auto mam w kontaktach ulubione numery telefoniczne bez problemu. Coś mam chyba nie tak ustawione, bo w Toyocie jest całkiem porządny komputer.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Ekran multimedialny
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2023, 12:29:40 »
Tez tak miałem. To troche dziwnie działa . I jak sie mi wydaje odpowiada ustawienie "Synchronizuj kontakty" w ustawieniach Bluetooth.(czy jakoś tak nie jestem w samochodzie)
Wyłącz to a do ulubionych będziesz mógł dodać kontakt  z klawiatury w samochodzie (ale za to brak będzie wtedy np. ostatnich rozmów z telefonu). Ulubione z telefonu nie synchronizują się. W instrukcji ze strony Toyoty do Multimediów (tylko polskiego nie ma ) jest napisane że to ustawienie o którym piszę:

"Enables or disables automatic transfer of contacts, favorites,
and history to the multimedia system.
When the setting is changed from disabled to enabled, the
phone book of the connected phone will be transferred automatically.
Some cellular phone models do not allow favorites to be
transferred"

Kiedy włączysz synchronizacje znów w ulubionych zostanie tylko ten numer do Toyoty.
Chyba że ktoś to jakoś inaczej rozwiązał.

Ten drugi problem z ponownym logowaniem u mnie nie występuję więc nie bardzo umiem pomóc. Jak wsiadam za chwile mam ekran witaj imię nazwisko

Offline Zbigszym

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota corolla
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2023, 17:04:43 »
Bardzo dziękuje . Uważam że jest to delikatnie mówiąc skopane.  Będąc w serwisie Pan z obsługi nie potrafił nawet dodać do ulubionych . Zsynchronizowałem  więc z telefonem  i udało się i dodać. Byłem cały happy. Dzisiaj wsiadam, jade i jest ok. Jest wszystko, Ulubione stacje radiowe , ulubione telefony. Sukces. Niedługo. Zrobiłem zakupy, za godzinę wracam  i klapa Znowu tylko jeden numer -Pomoc Toyota.  Nic nie zmieniałem, , nic nie ustawiałem . To jest porażka oprogramowania Toyoty. Tak samo, jak nie można ustawić spalania  od zatankowania, czy całej wycieczki z małymi przerwami.  To wstyd aby taka firma nie dorównywała Seatowi czy Skodzie, o wyzszej półce nie mówiąc. Raz wykonane czynności np połaczenia Bleutooth czy zsynchronizowanie aplikacje powinny być utrzymane stale. Jaką mam pewność ze ważniejsze rzeczy się nie rozjada w czasie. Trzeba wejść na ambicje firmy , dobry informatyk za kilka tysięcy poprawi te błędy.
 Pozdrawiam 

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2023, 17:11:55 »
Zbigszym - napisz na facebook-u Toyoty o tej Twojej sytuacji i prócz tego do Toyoty Polska. Nawet się nie zastanawiaj.
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl