Witajcie mam problem z otwieraniem mojej yariski 2
Czasem sie zdarza ze pilot w kluczu nie reaguje na otwieranie drzwi - nie otwiera drzwi i tym samym nie rozbraja alarmu. Po otwarciu kluczem, drzwi sie otwierają i wyje alarm. Kluczem mogę zamknąć i otworzyć wszystkie drzwi, ale nie rozbroje alarmu. Pilot reaguje wtedy tylko na zamykanie drzwi. Zamyka wszystkie zamki, a awaryjne migają 15 razy. Drugi pilot (ten z osobnym kluczykiem tez reaguje w taki sposób na otwieranie zamykanie)
Czasem uda sie ze zaskoczy po chwili sam, a czasem trzeba więcej czasu. Myślałem ze to kwestia mrozów i zziębniętego pilota, ale teraz jak jest cieplej, nawet po wyjściu z domu tez tak sie zdarza. Raz reaguje raz nie. Osttanio to bywa naprawdę uciążliwe.
Macie jakieś pomysły?
Alarm zamontowany to q-safe. jak alarm "wyje" to nie da sie odpalić auta rzecz jasna...
Mam też drugi pilot - taki co ma osobno klucz i pilot. On z kolei zamyka auto, ale go nie otwiera, chociaż czasem po wcisnieciu "unlock" awaryjne migają raz lub dwa, ale zamki sie nie otwieraja
Co ciekawe, teraz juz nawet sam sie nie zamyka - wczesniej drzwi zamykały sie same po ok 30-60s .
Prosze o pomoc, mam nadzieje ze dobrze opisałem co sie dzieje