Autor Wątek: Kupno używanej Toyoty CH-R  (Przeczytany 8831 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
Kupno używanej Toyoty CH-R
« dnia: 18 Marca 2023, 19:39:47 »
Szukam dla kogoś z rodziny używanej CH-R. Interesują mnie roczniki 2020-2021. Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu? Jakie charakterystyczne rzeczy mogą być wadliwe w CH-R? Oprócz oczywiście rzeczy takich jak stan karoserii, zużycie wnętrza, podwozie, przebieg , wycieki płynów itp.
Z góry dzięki.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Kupno używanej Toyoty CH-R
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marca 2023, 20:00:12 »
Hej. Każdy samochód może być grubą miną w dzisiejszych czasach więc gruntowne sprawdzenie elektroniki, mechaniki i stanu karoserii raczej wskazane. Chr-a nie trapiły żadne popularne usterki prócz projektorów w lusterkach ale ten rocznik miał owy problem poprawiony
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marca 2023, 21:15:06 »
Szukaj od pierwszego właściciela. Unikaj handlarzy. Okazje omijaj szerokim łukiem.
Znajdź kogoś kto Ci dokładnie sprawdzi ale będzie ogarniał więcej niż sprawdzenie miernikiem lakieru.
Ja nieskromnie, jestem z Krakowa i mogę Ci ogarnąć czy było bite i jak mocno :).
Patrz czy nie ma jakiś leasingow do przejęcia. Niektórzy pobrali, a teraz inflacja i koszty prądu/gazu ich dobijają.
ps. Tylko jak jesteś z tych co szukają auta sortując ogłoszenia od najtańszych to moja oferta pomocy jest nieaktualna :). Szrotów nie chce mi się oglądać :).
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2023, 21:52:14 wysłana przez KubaCamry »

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2023, 20:08:18 »
W tym roczniku to idz do salonu i kup z gwarancją. Trudno wydasz 3000 zł więcej ale masz pewność. Nie dziaduj:)

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2023, 20:08:53 »
Raczej 15000 więcej.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Marca 2023, 20:13:15 »
Aż tyle więcej?? Ja kupiłem i ponad 10000 zbiłem cene. Ale to było w trakcie pandemi kiedy auta stały.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Marca 2023, 21:06:57 »
Fanem CHR nie jestem ale te „przedruki” z auto świata/bilda, wklejane do artykułów o kilkunastu lat są nudne…
…Przy jednostajnej jeździe z wysokimi prędkościami nie ma co liczyć na odzyskiwanie energii hamowania, a zużycie paliwa będzie wyższe niż w zwykłym benzyniaku…
Zastanawiam się gdzie ten redaktorek znalazł na tyle długi, płaski i prostu odcinek, że mógł się cieszyć jednostajną jazdą. Jak czytam takie brednie to zastanawiam się po co ktoś wymyślił tempomat :). Wystarczyłaby cegłowka i miałby jednostajną jazdę…
No i trzeba być niezłym debilem, żeby preferować na trasę 1.2 turbo zamiast 1.8…
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2023, 21:10:06 wysłana przez KubaCamry »

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Marca 2023, 21:41:23 »
Ale buc.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Kwietnia 2023, 19:38:48 »
Zastanawiam się gdzie ten redaktorek znalazł na tyle długi, płaski i prostu odcinek, że mógł się cieszyć jednostajną jazdą.

Tą "dziwną" procedurę testowania już na forum opisywałem!
I podam jeszcze raz!
Toyotka była testowana na odcinku 15km. wyrwanych z trasy a podanie zużycia paliwa z takiego testu to paranoja!
Taki sam test ale z hybrydą plug and play z rozładowaną baterią to by był dopiero urwał a krytyka sięgała by niebios!
Są redaktorzy i pseudo.....!

Offline Czarnybubu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR'25 ; RAV'25
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Kwietnia 2023, 14:41:54 »
nie kupuj białej, bo będzie po Panku, chyba w zasadzie tylko tyle

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Kwietnia 2023, 20:53:48 »
nie kupuj wcale c-hr-a . Kiedyś sie napaliłem po reklamach i pokazach ........... Jak pojawiła sie w salonie od razu mi przeszło. Auto ciasne , z tyłu wyłacznie dla małych bachorków , lub małego psa.  Jak każda hybryda mało pali w mieście jak jedziesz jak ślimak , a na autostradzie , lub S-ce żłopie jak każdy wolnossący silnik  (chyba że jedziesz tak ,że cię tiry wyprzedzają )

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Kwietnia 2023, 09:33:06 »
Jak pojawiła sie w salonie od razu mi przeszło. Auto ciasne , z tyłu wyłacznie dla małych bachorków , lub małego psa.�  Jak każda hybryda mało pali w mieście jak jedziesz jak ślimak , a na autostradzie , lub S-ce żłopie jak każdy wolnossący silnik�  (chyba że jedziesz tak ,że cię tiry wyprzedzają )

Uwielbiam takie porady z du... jeśli ktoś kupuje nieświadomie samochód, to współczuję i tylko o nim świadczy, że nie ogarnia swoich potrzeb.
SAP ABAP Certified Developer

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Kwietnia 2023, 14:32:59 »
A gdzie jest napisane ze ja to auto kupiłem????? Jak czytasz to staraj się zrozumieć czytany tekst :shock:

Offline Koolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Kwietnia 2023, 19:12:53 »
nie kupuj wcale c-hr-a . Kiedyś sie napaliłem po reklamach i pokazach ...........
O wszystkich autach których nie kupiłeś informujesz na forach ? Czy tylko CHR tak "pokochałeś" ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl