Autor Wątek: Hak holowniczy  (Przeczytany 2890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaras994

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4 II
Odp: Hak holowniczy
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Marca 2023, 15:22:42 »
Drzwi w tym modelu otwierają się poziomo, kończą się bardzo nisko i są szerokie.
Może tak być, że nic się na to nie poradzi gdy jest zapięta jakakolwiek przyczepa.
Na końcu dyszla jest przecież dźwignia do odblokowywania połączenia, trochę jednak wystająca do góry.

Pomyślałem żeby go zdemontować dać dłuższe śruby i nakrętki dospawać od dołu na podłużnice przez to poszedł by do dołu

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Marca 2023, 15:32:11 »
Ja bym nie ryzykował przeróbek, masz wtedy dwa potencjalne problemy:
- nie wiadomo jak jest z wytrzymałością tej zmienionej konstrukcji, a na hak się jednak zapina czasem ciężkie rzeczy, zgubić po drodze - mało przyjemne,
- obniżony hak łatwiej może uderzać o nierówności podłoża, np. próg zwalniający, wjazd na prom samochodowy, ...

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Marca 2023, 20:26:32 »
Witam kolegów mam taki problem. Zamontowano mi hak holowniczy w toyocie rav4 2002r . Problem w tym że gdy podepnę przyczepkę to nie mogę otorzyć bagażnika ponieważ klapa uderza o zaczep ... jak sobie z tym poradzić?
Mi tak okno w domu zamontowali kiedyś Nie sprawdzili czy się otwiera całe no i się nie otwierało całe.
To jest Polska.

Ale marudzicie.... https://m.jbzd.com.pl/obr/1762038/srfvg2 :P

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Marca 2023, 21:48:15 »
Drzwi w tym modelu otwierają się poziomo, kończą się bardzo nisko i są szerokie.
Może tak być, że nic się na to nie poradzi gdy jest zapięta jakakolwiek przyczepa.
Na końcu dyszla jest przecież dźwignia do odblokowywania połączenia, trochę jednak wystająca do góry.

Pomyślałem żeby go zdemontować dać dłuższe śruby i nakrętki dospawać od dołu na podłużnice przez to poszedł by do dołu
Tak nie kombinuj, w razie wypadku będziesz miał prokuratora na głowie.
Zmień/dopasuj samą kulę, jest tego sporo na rynku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl