Autor Wątek: RAV4 idzie na sprzedaż.  (Przeczytany 26824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 idzie na sprzedaż.
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2023, 13:36:40 »
Na trasie głośna i chybotliwa jak skorupka na morzu w sztorm. Nie szanuję.

widzisz roznice w tym aspekcie?
Na pewno Lexus jest odrobinę cichszy.
Mi to nie przeszkadza a co do zawieszenia uważam że jest super.

Po 2. Jak dopłacasz kilkadziesiąt tysięcy złotych do nowego auta to jak ma nie być lepiej? Sama podświadomość sprawia że jest lepiej :)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2023, 14:06:18 »
Dzięki za informację.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Boldwyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: exRav4 V Hybrid
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Kwietnia 2023, 23:05:37 »
Cena w salonie 140300, dziś na portalach aukcyjnych taka sama.
U mnie na koniec leasingu za firmową RAV4 Selection FWD z początku 2019 orientacyjna cena wykupu wynosiła w okolicach 150 tys zł (gdzie cena nowej po rabacie była trochę ponad 140 tys zł). Dużo lepsza inwestycja niż jakieś lokaty  :grin:
Łezka się kręci ale Toyotka już pożegnana... Fantastyczne autko jeśli chodzi o niezawodność, nic się z nią nie działo jeśli chodzi o jazdę (był problem problem z nawigacją - uwalony moduł nawigacji po nieudanej aktualizacji map, serwis podejrzewał felerny pendrive ale w końcu nie potwierdzili przyczyny).

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Kwietnia 2023, 23:07:47 »
Musieliby to udowodnić i zrzucić całą winę na Twoja osobę co jest praktycznie nierealne
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Kwietnia 2023, 06:00:25 »
Specyficzna sytuacja na rynku motoryzacyjnym ma się raczej ku końcowi. Ravek używanych przybywa, ale było cudnie i zdążyłem. 350h zamówiony przed wojną. Gwarancja ceny. Upust kilkadziesiąt tysięcy, a nie te smarki w Toyocie. To i koszty wbicia samochodu w firmę powodują, że 350h jest jakby za darmo, a nie rzeczone kilkadziesiąt tysięcy dopłaty :) Czas oczekiwania na Lexusa i inflacja spowodowały, że dziś cena zakupu na mojej umowie jest śmieszna w stosunku do aktualnej oferty. Właściwie byłem pewny, że mi wypowiedzą umowę, ale nie. Ku memu zdumieniu nie. Jak jeździ 350h? Nie wiem, bo ciagle czekam na odbiór, ale czytałem, że jest duuuużo lepiej jak w Ravce. Obaczym.

XC60 jest w 2023 roku samochodem przestarzałym. Jak już to może BMW X1? Sporo urosło, naszpikowane technologią.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Kwietnia 2023, 16:39:20 »
nie wiem jak X1, jednak w ubiegłą niedziele wracałem A1 aktualnym X3. łeb boli tak samo, to nie są wozy na autostrady..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Kwietnia 2023, 17:08:15 »
Mamy X3 poprzedniej generacji i jest subiektywnie  sporo ciszej niż w rav4, szczególnie przy większych prędkościach (mimo szerokości opon 245), co nie znaczy, że  są ciche. BMW serii 5 czy 7 to nie jest na 100%.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Kwietnia 2023, 17:28:43 »
w poprzednim dieslu X3 moim zdaniem było ciszej..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Kwietnia 2023, 18:02:28 »
Mamy benzynę :) Nową x4 nie jeździłem, jeździłem x5 i tu jest super.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Kwietnia 2023, 19:01:34 »
Zrobił się temat "co po rav4"...
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Kwietnia 2023, 20:43:48 »
..................oczywiście po ravce trzeba się ,,odstresować,, po  hybrydzie i najlepiej od razu  V12,   https://www.youtube.com/watch?v=1W-16ovvrwk

Offline Ludwik55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Kwietnia 2023, 21:29:34 »
Co trzeba zrobić żeby tak szczęśliwie zamienić rav na Lexusa, teraz to już chyba niewykonalne, ja chętnie zamieniłbym swoją rav4 comfort z 2022 roku na wyższy model ale pewnie dużo straciłbym na transakcji

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Kwietnia 2023, 11:01:30 »
Możesz wymienić swoją ravkę z 2022 na jakiegoś lexa z 2018 lub wcześniej;). A jak chcesz nowy na nowy, to całkiem prosto: zamawiasz lexusa, sprzedajesz jak najkorzystniej ravkę, różnicę dokładasz ze swojej kieszeni lub tak obracasz aktywami, żeby spłacić ją tym, co zarobisz na obrocie. Ja tak zamieniłem Corollę na ravkę. A jak Cię nie stać, to marzenia są darmowe. Póki co, ja sobię marzę, że teraz wymiana to będzie właśnie na Lexusa, ale to bliżej 2030, więc mam sporo czasu.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Kwietnia 2023, 13:06:43 »
Co trzeba zrobić żeby tak szczęśliwie zamienić rav na Lexusa, teraz to już chyba niewykonalne, ja chętnie zamieniłbym swoją rav4 comfort z 2022 roku na wyższy model ale pewnie dużo straciłbym na transakcji
Zmień pracę, weź kredyt.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Kwietnia 2023, 16:17:10 »
Zmień pracę, weź kredyt.
XD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl