Autor Wątek: RAV4 idzie na sprzedaż.  (Przeczytany 26925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: RAV4 idzie na sprzedaż.
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Kwietnia 2023, 20:11:45 »
Jak już tak sobie gawędzimy - a niektórzy ośmielają sie krytykować RAV4(!) - to muszę wtrącić moje 3 grosze.
Po 2kkm :) jestem bardzo zadowolony.
W trasie jeśli chodzi o stabilność zachowuje się jak A4. Ktoś pisał, że mu skacze, ja nie wiem o co może chodzić?
Jedzie jak po szynach.
Ponownie lubię jeździć, każdy pretekst jest dobry, żeby się przejechać.
Znacznie zwolniłem, już nie denerwują mnie wpisy na forum "jeżdżę zgodnie z przepisami" - sam tak o dziwo jeżdżę.
I "zdanżam" :)
Jedyne co, to w moich odczuciach mogę nie być obiektywny, bo na przykład mam wrażenie, że bardzo wysoko siedzę.
Wyżej od kierowców innych SUV'ów, a nawet od kierowców innych RAV4 :)
Gdy widzę A4 do której się przymierzałem, to jestem zadowolony, że wytrzymałem te 11 miesięcy.
Co mnie wkurza? Nie było o tym na forum! Dopisać do wad ;)
Już kilka razy walnąłem zapięciem pasów w bok samochodu.
Co bym zmienił? Oglądałem te felgi od GR'a i jak zetrę opony, to chyba wymienię koła na 19".
Jak się uda, to od GR'a właśnie.

RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Kwietnia 2023, 20:18:28 »
Mi bardzie podobają mi się felgi od Adventure.

Jak Ci się jeżdzi na tych Bridgestonach Alenzo?

Na wysokość to nie jest tak różowo, jak dla mnie to minimalna wysokość wygodnego wsiadania, ale Jeepa mam podniesionego. Natomiast moja żona (jak miałem na jazdach RAV4 przez ten tydzień) uznała, że jest bardzo wygodnie - wygodniej niż w Jeepie - ale ona jest prawie 20cm niższa.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Kwietnia 2023, 21:44:36 »
Nx ma tragiczny bagażnik.
Do przewozu lodówki można wynająć firmę, na wakacje, jeżeli nie zabiera się szafy powinno wystarczyć.
Co do lodówki, to jasne, że tak, a co do wakacji, to w 4 osóby dorosłe + bobasek z gondolą i na styk zmieściliśmy się w s-maxie. Udało się zająć 850l bagażnika + 1/3 boxu. Przed bobaskiem często jeździliśmy w 5 osób, to dało się zmieścić bez boxu (tu i tak brane narty).
Jasne, może gdzieś, ktoś się zmieści, ale w ciągu 20 lat, jakieś 50-60 razy pokonałem trasę polska-Włochy (czasem południowa Austria) i auta tej wielkości w 4 osoby, to jeżdżą upakowane po sufit, a jak ludzie wysiadają na parkingach, to aż się wyspuje spod nóg.
Wujek jak zamienił z mondeo na xc60, to dobrze, że miał dzieci małe, to miały sobie na czym nogi położyć z tyłu  :cheesy:
No ale, jak się upakuje w torby, nie ma żadnych nieforemnych bagaży, to na letni wyjazd na tydzień, do takiego nx, 4 osoby się bez problemu spakują.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Kwietnia 2023, 22:15:36 »
Kwestia gustu, bardziej pasuje mi sylwetka i styl RAV4.
Zdecydowanie się zgadzam. Żaden lex nie podoba mi się tak jak ravka.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
RAV4 idzie na sprzedaż.
« Odpowiedź #64 dnia: 15 Kwietnia 2023, 22:15:47 »
W nowego NXa wchodzą 3 duze walizki, flaszki, zabawki ida w przestrzen pod podloga. Rowery na hak. Box na dach 460litrów. Spokojnie na dwa tygodnie dla rodziny 2+2 mozna sie zabrac. W porównaniu do RAV4 ktora mialem bagaznik jest mniejszy. Ale to raczej kwestia lepszego ulozenia rzeczy i wchodzi to samo. Co ciekawe do Camry weszlo mi wiecej rzeczy niz do RAV4. Kwestia jak główkujesz.

Wchodzil w gre rowniez nowy RX. Ale poza 100litrow wiekszym bagaznikiem ktory w 99,99999% czasu wozilby powietrze nic nie tlumaczylo 100tys PLN roznicy. Gorsze wyposazenie, to samo wyciszenie, komfort itd.

Mialem RAV4 i gdy kupielem Camry to nie chcialem jezdzic RAV4. Natomiast przeskok pomiedzy NXem a Camry w komforcie jazdy jest tak duzy ze nie chce mi sie juz wsiadac do Camry. Natomiast ciagle je zostawiam bo w trasie pali 5-6litrow gdzie NX wezmie 8-9.

RAV4 to wciaz swietny woz i wcale sie nie dziwie dlaczego jest tak rozchwytywany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2023, 22:17:54 wysłana przez klaudiusz »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Kwietnia 2023, 22:23:27 »
Przy tak ułożonej tej żółtej, klapa Ci się zamknęła? Bo na zdjęciu średnio to rokuje ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Kwietnia 2023, 22:25:26 »
Zgadzam się, dla mnie też RAV4 VGen jest ładniejsze i praktyczniejsze od NXa
Oczywiście, tak też powiedział właściciel Daci Dustera patrząc na Porsche Cayenne  :grin:
A w czym jest praktyczniejsze, jeżeli mogę zapytać? Chyba nie w tym, że w każdym elemencie jest gorsze.
Tak sobie czytam te Twoje popierdólki i zastanawiam się czy kiedyś wyjdziesz z tego swojego narcystycznego świata i pogadasz z właścicielami ravek czy tak już będziesz popierdał aż przejdziesz na forum daćki zachwalać swojego mb gla :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2023, 22:28:54 wysłana przez EliotNes »
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Land cruis
« Odpowiedź #67 dnia: 15 Kwietnia 2023, 22:42:45 »
Kilka dni temu, będąc na przeglądzie w salonie stały obok siebie Rav 4 "Gr Sport" i   Nx plug in. To co mnie się wydaje, na zdjęciach Ravka wygląda gorzej niż w rzeczywistości  w środku i na zewnątrz. Z Nxem jest na odwrót. Cena lexa dobrze ponad 300k czy jakoś tak. Przód  w ravce jak szturmowiec (lubie "Gwiezdne Wojn") w lexie - ściana płaczu.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #68 dnia: 15 Kwietnia 2023, 23:10:36 »
Ja miałem DUNLOP'y Grandtrek PT 30. Sprzedane. Jeżdżę na Michelin'ach CrossClimate.
Koła się kręcą, raczej ciche. Od zakupu zimy za bardzo nie było, żeby przetestować
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Kwietnia 2023, 23:11:42 »
Przy tak ułożonej tej żółtej, klapa Ci się zamknęła? Bo na zdjęciu średnio to rokuje ;)

To zrzut ekranu z testu z YT. Tak. Zamkneli.

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Kwietnia 2023, 23:12:29 »
Ja miałem DUNLOP'y Grandtrek PT 30. Sprzedane. Jeżdżę na Michelin'ach CrossClimate.
Koła się kręcą, raczej ciche. Od zakupu zimy za bardzo nie było, żeby przetestować
Aha, ok.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Kwietnia 2023, 08:07:08 »
jakoś dziwnie ścięty z dołu, jakby tam czegoś brakowało
Myślę, że głównie brakuje pieniędzy na zakup takiego samochodu. Przynajmniej mnie to dotyczy. Wiem, wiem, Ty nie chciałbyś go nawet za darmo
[/quote]

Nie napisałem, że nie wziąłbym go za darmo. Napisałem natomiast, że bardzo mi się nie podoba z przodu i jednocześnie, że nie wydałbym dużej sumy pieniędzy na coś, co mi się nie podoba. Łącząc fakty mógłbyś dojść do wniosku, że gdyby pieniądze nie grały roli, kupiłbym po prostu co innego.

Dobrze, nie chce mi się już pisać, bo nie uwierzę, że jeżeli  ktoś miałby wybór i pieniądze nie stanowią dla niego problemu, kupi RAV4 zamiast Lexusa NX, który jest pod każdym względem lepszym samochodem.  No chyba, że jakiś masochista.

Gdyby te auta kosztowały tyle samo,.to ja bym się musiał zastanowić. Nieco lepszy Lexus (na pewno nie pod każdym względem jak piszesz), który mi się nie podoba, czy jednak rav4. Nie wiem co bym wybrał
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2023, 08:14:39 wysłana przez firek »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Kwietnia 2023, 08:22:06 »
Tak dywagujecie o bagażniku... Jeden mówi, że 450l jest wystarczające, inny, że z boxem jest ok, jeszcze komuś innemu brakuje 850l.

Zanim urodziło mi się dziecko, spokojnie starczał hatchback (swoją drogą - miałem tam niewiele mniejszy bagażnik, niż w nx:P). Jak stwierdziłem, że jest to problem, to chciałem jeden z największych możliwych (dlatego m.in. wybrałem mondeo). Później dziecko podrosło, to i wózka już nie ma i też trochę mniej rzeczy, więc aż tak duży bagażnik nie jest już potrzebny. Z drugiej strony lubię mieć nieco zapas miejsca, żeby zabrać coś, co "może się przydać" - to jest właśnie komfort podróżowania autem vs samolotem.

Także nie ma co dywagować - każdy ma inne potrzeby, które też się zmieniają na różnych etapach życia. Fakt faktem, że NX jak na SUVa ma maleńki bagażnik, ale nie dla.kazdego jest to problem

PS: box na dachu oczywiście znacząco zmienia obraz. Ja natomiast staram się tak dobierać samochód, żeby nie był konieczny
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2023, 08:23:47 wysłana przez firek »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Kwietnia 2023, 10:09:46 »
Tak sobie czytam te Twoje popierdólki i zastanawiam się czy kiedyś wyjdziesz z tego swojego narcystycznego świata i pogadasz z właścicielami ravek czy tak już będziesz popierdał aż przejdziesz na forum daćki zachwalać swojego mb gla
Bardzo ciekawe spostrzeżenie, ale nie widzę, żebym coś tutaj napisał o MB. Raczej pisałem o NX, które w/g mnie i nie tylko, jest lepsze od RAV4. Chyba, że Toyocie co kompletnie się pomieszało i w obrębie tego samego koncernu, za samochód w tym samym segmencie, który jest gorszy od RAV4 żąda większych pieniędzy. A głupi ludzie go zamawiają i czekają na jego odbiór w nieskończoność.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #74 dnia: 16 Kwietnia 2023, 15:08:24 »
A pier dolisz pan
Staram się jak najczęściej ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl