Autor Wątek: Android Car i Apple CarPlay w Priusie IV gen. upgrade  (Przeczytany 5456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawadam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius IV
Android Car i Apple CarPlay w Priusie IV gen. upgrade
« dnia: 30 Marca 2023, 14:47:37 »
Witam. Chciałbym dodać Apple CarPlay do swojego Priusa IV gen. rok 2016.  Próbował ktoś z tu obecnych wymieniać radio lub instalować jakieś dodatkowe urządzenia z Apple CarPlay ?

Offline Lesiu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius 4
Odp: Android Car i Apple CarPlay w Priusie IV gen. upgrade
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwietnia 2023, 21:31:58 »
Jest gość na Fejsbuku na grupie Toyota Hybrid Klub Polska Toyota Prius Klub Polska o nicku Łukasz Nawigacja.
I ten gość reklamuje się, że montuje oryginalne radia toyoty z apple carplay i android auto za 1400 zł
Toyota Prius gen. 4 2017
Była Toyota Prius gen. 2 2008r.
Był Seat Ibiza 1.4 MPI 8v 2000r.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2023, 21:33:15 »
Radio włożone z corolli do priusa
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Lesiu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Prius 4
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Kwietnia 2023, 22:55:04 »
Pewnie tak, bo właśnie tak wygląda albo z Ch-r po lifcie
Toyota Prius gen. 4 2017
Była Toyota Prius gen. 2 2008r.
Był Seat Ibiza 1.4 MPI 8v 2000r.

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2023, 10:51:50 »
Przerabiał ktoś już ten temat? Jakie będą wady takiej wymiany? Szczerze mówiąc to średnio mi się podobają te fizyczne przyciski.

Offline krzychsolecki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Kwietnia 2024, 15:08:29 »
Witam
Czy montaż radia(z android) z corolli , chr do priusa iv wymaga zmian okablowania, na zdjęciach nie widać różnicy.
Tylko plug and play ?

Offline jonojono

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Sierpnia 2024, 11:41:20 »
kupiłem na aliexpress moduł carplay firmy CARABC (pełna nazwa oferty CARABC Wireless Carplay Android Auto dla TOYOTA Touch2 Entune2.0 Highlander Tundra Sienna Prius Yaris Camry CHR Module) za około 100$. Potwierdzam, że działa (google maps + yanosik w tle pięknie śmigają). Montaż banalny - przełączenie kostek/wtyków, moduł schowany za radiem, więc niewidoczny. Wszystkie funkcje oryginalnego radia działają, w tym kamera cofania. Polecam

Offline jabi73

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TOYOTA SIENNA
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopada 2024, 02:39:25 »
Cześć.
Właśnie kupiłem TOYOTĘ Siennę z 2017 limited i w związku z tym zarejestrowałem się na tym forum.
Chciałbym mieć androida auto. Czy taki modem będzie działał z tym oryginalnym radiem? Ma ktoś z Was doświadczenia z uruchomieniem Androida auto w Siennie?
Proszę podzielcie się wiedzą.

Offline jabi73

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: TOYOTA SIENNA
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Grudnia 2024, 23:36:29 »
No to ja się podzielę wiedzą z Wami :) Kupiłem na Alliexpres carplay i niestety nie działa z moją Toyotą Sienna rok 2017 model radia 86100-08072. Nie wiem dla czego nie potrafi się przełączyć na Androida. Po założeniu urządzenia radio oryginalne działa jak dawniej ale przełączyć się nie da:(
 To link do carplay który kupiłem. Niby w opisie jest wymieniony mój model Toyoty ale nie działa.
https://pl.aliexpress.com/item/1005007805632289.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.45c61c24nCQCtQ&gatewayAdapt=glo2pol

Offline xylo

• Prawie Toyot
  • Samochód:: redirePrius '#0391
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Maja 2025, 13:56:56 »
kupiłem na aliexpress moduł carplay firmy CARABC (pełna nazwa oferty CARABC Wireless Carplay Android Auto dla TOYOTA Touch2 Entune2.0 Highlander Tundra Sienna Prius Yaris Camry CHR Module) za około 100$. Potwierdzam, że działa (google maps + yanosik w tle pięknie śmigają). Montaż banalny - przełączenie kostek/wtyków, moduł schowany za radiem, więc niewidoczny. Wszystkie funkcje oryginalnego radia działają, w tym kamera cofania. Polecam

Cześć, możesz podrzucić link do tej aukcji? Jest tego trochę a nice chce się pomylić.

Offline Toyota123

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris TS
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lipca 2025, 13:08:58 »

Działa po czasie? U mnie raz się włącza, a raz nie i kilka razy trzeba uruchamiać silnik by weszło na aux

Offline Lehu2

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Lipca 2025, 13:26:24 »
Czy ten moduł z Alliexpres jest do Priusa PHV z 2016 roku??
Mogę prosić o link do oferty?
----------------------------------------------------------
Toyota Prius Plug-In Hybrid 1,8 HSD Aspiration 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl