Autor Wątek: RAV 4 z USA lampy obrysowe - przeróbka lamp przednich  (Przeczytany 5101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubas111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 2019
RAV 4 z USA lampy obrysowe - przeróbka lamp przednich
« dnia: 04 Kwietnia 2023, 18:13:21 »
Witam Wszystkich RAV - kowiczów. Zapewnie wielu z Was pokusiło się o sciągnięcie auta z za wielkiej wody czyli USA. Podobnie było w moim przypadku. Wybór padł na silnik 2,5 L benzyna w wersjii Limited. Ale nie o tym.... Po sprowadzeniu przeróbka lamp na EU. Lampy tylne bez problemu zapominamy o temacie...jedynie dołożenie przeciwmgielnego i temat tyłu zamknięty.
Na przód zakupione lampy z serwisu (tanio nie było - ale co tam) wstawione. Dla świateł w trybe auto jest ok. Natomiast problem zaczyna się w momencie włączenia świateł pozycyjnych. Pozycyjnych brak, swiecą jedynie na pomarańczowo kierunki czyli amerykańskie obrysówki. Światła "krótkie" to też  też świecą kierunki podobnie przy długich. Czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat? Jesli tak, to czy jest to kwestia kodowania czy przerubek instalacyjnych ?

Offline Marcin67PL

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
Odp: RAV 4 z USA lampy obrysowe - przeróbka lamp przednich
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2023, 21:55:47 »
Nie rozumiem po co wymieniałeś lampy? Jedynie dla bezbarwnych trójkątów? Światła z US same się korygują przy sofcie z EU. Jak masz dołożone przeciwmgłowe? Najlepiej wymienić całą manetkę, nie dokładać żadnego bocznego guzika.

Ps. Nie trzeba nic przerabiać w elektryce, światła z przodu są identyczne jak te z EU podjedź do diagnosty niech sprawdzi na pomiarze.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2023, 21:57:44 wysłana przez Marcin67PL »

Offline tiitan

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2024, 16:42:50 »
Nie rozumiem po co wymieniałeś lampy? Jedynie dla bezbarwnych trójkątów? Światła z US same się korygują przy sofcie z EU.

Mógłbyś rozwinąć temat, wlasnie jestem na etapie przeróbek świateł, tylne są ok, pomarańczowe kierunki, chyba kwestia tylko dołożenia przeciwmgielnego do tył. 

Offline janekjanek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: audi
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Września 2024, 10:17:02 »
Kolego dziubas111 ogarnąłeś temat ? Z którego roku masz tą ravkę ? Limited to virtualny cokpit ?

Offline PDR Pander

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Września 2024, 13:33:19 »
Witam, również jestem bardzo ciekawy, czy udało wam się ogarnąć temat lamp przednich oraz przeciwmgielnych?
Może ktoś się wypowie, kto już ma ten temat za sobą?
Pozdrawiam

Offline oltom2

• Prawie Toyot
  • Samochód:: rav4 prime
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopada 2024, 15:27:20 »
Cześć, lapmy przód zostawiłem nie ma potrzeby grzebania natomiast na aliexpress kupiłem przeciwmgielne w zderzak zamiast oblasków kabel nad lewarek i działa aż miło

Offline mackoz

• Początkujący
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Sierpnia 2025, 13:12:11 »
Stałem sie posiadaczem RAV4 V 2023r Limited z USA. Auto przyjechało bez przednich lamp  :cry:. Czy lampy z modułami od wersji EU beda pasowac czy musze kupic USA ? Ktos wspominal o zmianie softu w lampach, jak sie to odbywa ? Mam dostep do teachstream.
Poza tematem lamp interesuje mnie też czy ktoś w PL jest w stanie zrobic konwersje z USA na EU, chodzi mi o czestotliwsci radia, farenhity na celsjusze, jezyk pl w menu.

Offline KamilEXB

• Prawie Toyot
  • Samochód:: rav4 V
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2026, 14:14:58 »
Podpisuję się pod kolegą, czy ktoś konwertował złącze lamp USA ( 3 wtyczki razem 11pin) pod konektor 24 pin europejski? Muszę wymienić lampy bo zostały uszkodzone...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl