Autor Wątek: Klima nie zawsze chodzi  (Przeczytany 566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lz109340

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Toyota
Klima nie zawsze chodzi
« dnia: 14 Kwietnia 2023, 18:28:19 »
Cześć wszystkim, jestem posiadaczem Toyoty Yaris z 2009 r, 1,33 . Ostatnio odpaliłem klimę i coś po zimie nie pachniało ładnie, więc udałem się na serwis klimy. Sprawdzona szczelność próżnia- niby ok . Zostało 160 czynnika więc sporo brakowało ale nie wiem kiedy było coś tam robione bo autko mam rok. I tu się pojawia problem, klimatyzacjia raz dziala normalnie, świetnie chłodzi, sprężarka się włącza , rurka robi się lodowata.  A czasami leci letnie powietrze, rurka jest ciepła i sprężarka nie odpala. Ktoś z klubowiczów miał podobny problem ? Co to może być ? Zaznaczę że klima nie chodziła całą zimę (wiem że to nie za dobrze ) ale w tamtym roku nie było z nią problemu , teraz tak na prawdę włączyłem ha raz przed nabiciem i wszystko działało ( tylko mniej chłodziło i byl brzydki zapach

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Klima nie zawsze chodzi
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Kwietnia 2023, 18:43:06 »
Czesc. Może problem z ciągłością instalacji do kompresora, może początek końca kompresora, może nie ma wskazań z czujnika ciśnienia
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl