Autor Wątek: Dziwna praca Silnika T25.  (Przeczytany 869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PiotruniA

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Avensis
Dziwna praca Silnika T25.
« dnia: 15 Kwietnia 2023, 12:43:50 »
Dzień Dobry.Mam pytanie dotyczące pracy silnika w Toyocie Avensis D4D 116 km 2008 rok.Na wolnych obrotach strasznie faluje,słychać w kabinie oraz na zewnątrz tą dziwna pracę i spadają obroty,natomiast gdy włączę klimatyzację wszystko się normuje ponieważ dostaje większa dawkę .Czym to może być spowodowane?Podjechałem na stację podobno EGR do czyszczenia.Czy to może być przyczyna?Dzieki

Offline PiotruniA

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Dziwna praca Silnika T25.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2023, 12:48:22 »
Dodam jeszcze -Wyczyszczony EGR że syf niesamowity ,wyczyszczony w benzynie i włozony spowrotem i lipa nic nie pomogło dalej faluje na obrotach oraz dziwna praca silnika .Teraz pytanie czy jeszcze dolot zdjąć i wyczyścić oraz przepustnice ?Czy szukać coś innego?Dzisiaj zatankowałem oraz dodałem do baku paliwa do czyszczenia wtrysków preparat STP .Pozdrawiam https://zapodaj.net/a235928ecab74.jpg.html

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2023, 13:13:35 »
Dzień dobry. Proponuję zacząć od diagnozy układu zasilania paliwem. Na początek testerem z podglądem parametrów pracy na żywo
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline PiotruniA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2023, 14:30:20 »
Rozumiem,a dokładniej jakie parametry sprawdzić ?Czy coś innego jeszcze polecicie żeby sprawdzić ?

Offline PiotruniA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2023, 16:34:38 »
Nie wiem co to może być ,do mechanika się dostać to też trzeba czekać .Co polecacie jeszcze sprawdzić ,dlaczego tak na wolnych obrotach faluje ?Wtryski były robione dwa lata temu i wysyłane do regeneracji . Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl