Autor Wątek: Auris II adapter android auto apple CarPlay  (Przeczytany 17818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Auris II adapter android auto apple CarPlay
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lipca 2025, 07:45:50 »
Między 2019 a 2020 zmieniono złącza w radiu, więc trzeba zrobić przejściówkę aby kable były podłączone odpowiednio. Jeśli nie macie anteny GPS w aucie to również trzeba to dodać.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Monster Garage

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: PriusIII
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Lipca 2025, 08:37:30 »
A masz może jakieś schematy lub może są do kupienia przejściówki

Offline lewis36

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8h TS
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Lipca 2025, 09:34:05 »
Mam też takie radio z toyoty corolla,wszystko działa jak należy.Jedyne czego nie ma to zegarka na ekranie,używam android auto więc to nie problem bo i tak jest czas.Zastanawia mnie tylko,czy to normalne że tylne głośniki grają dużo ciszej od przednich.Pytanie do Konrada,po co antena GPS jak nie używa się fabrycznej nawigacji,ja akurat mam antenę,tylko pytam,
Generanie polecam takie radio,ładnie się komponuje i w większości i tak uzywa się Android auto lub Car play.
lewy

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lipca 2025, 10:17:17 »
Po to antena, żeby działał android auto a radio dostawało info o czasie i dacie VIA ramki GPS
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lipca 2025, 11:30:33 »
po co antena GPS
CarPlay na 1000% (AA pewnie też) używa wewnętrznej anteny auta jeśli taka jest, a że radio z Corolli zawsze ma tą antenę to dla najlepszych efektów należy to zamontować jeśli nie macie. U mnie była fabrycznie. Już w ogóle jest to mega ważne przy bezprzewodowym CC/AA bo wtedy bateria telefonu nie jest obciążona. Warto też dołożyć antenę DAB bo sokoro i tak jest ta opcja w radiu to mogła by chociaż działać. W Auris aby to zrobić po bożemu trzeba by wymienić szybę czołową, więc to odpada, ale będę gnębił Colina aby zamontował jakiś shit z Aliexpress na czarnej części tylnej szyby przy okazji montażu dashcama 3kanałowego, jak już łaskawie 70mai wyśle to T800 :P
Czy będzie to działać dobrze? Wątpię ale jestem na to gotowy. Choć jakaś malutka antena leżąca w schowku daje przerywany sygnał więc może nie będzie tak źle...
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline szymgrzesiek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Lipca 2025, 08:36:48 »
Witam
U mnie w Aurisie z 2018r działa bez zarzutu moduł z linka w zestawie są już przejściówki .Telefon podłączam po kablu z usb podłączonej do adaptera https://pl.aliexpress.com/item/1005007805632289.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.134.34311c24cK0ZvR&gatewayAdapt=glo2pol

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl