Prawie każdy model Toyoty produkowany w ostatnich latach boryka się z problemem źle zbierających wycieraczek, czy to oryginalne czy zamienniki. Wystarczy przejrzeć forum. Niektórzy próbują ustawiać kąt ramienia w ASO, inni wymieniali same ramie w ASO i nie zawsze to pomagało więc temat jest obszerny. W moim przypadku wycieraczki już po paru miesiącach po odebraniu auta z salonu zaczęły źle zbierać. Pozostawiały niewielką smugę na środku szyby po stronie kierowcy lecz dało się z tym jeździć. Po roku postanowiłem wymienić na oryginalne które montują w fabryce czyli DENSO (hybryda). Niestety po paru tygodniach pojawiła się jeszcze większa smuga w tym samym miejscu. Przekładanie samego pióra góra dół pomagało tylko na chwile. Zmieniłem więc wycieraczki na OXIMO - totalna porażka same smugi. Zainwestowałem w coś lepszego czyli VALEO Hydroconnect (bezszkieletowe) minęło parę tygodni i jak na razie zbierają bardzo dobrze bez smug, jak długo to się okaże. Chciałem wybrać wycieraczki marki BOSCH ale niestety jest problem z długością prawej wycieraczki, w ofercie jest wycieraczka o 1 cm krótsza więc nie jest idealnie. Na razie brak jakichkolwiek oficjalnych informacji ze strony Toyoty. Jeśli w moim przypadku VALEO też zaczną w niedługim czasie pozostawiać smugi to zgłaszam reklamacje w ASO.