Autor Wątek: COROLLA Z JAPONII  (Przeczytany 18256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pankuba

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Sierpnia 2005, 13:14:28 »
Cytat: Bartek72
Moze ktos ma jakies tajne informacje jak to jest z tym montazem (wskazani byliby czlonkowie zarzadu, albo conajmniej naczelny technolog), bo dla niektorych (jak widze) jest to sprawa zycia lub smierci...

Śmierci nie śmierci ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie   :lol:  

Ja właśnie dostałem kolejną informacją a pro po Toyot montowanych w Turcji:

kolega kolegi zaczął pracować w autoryzowanym serwisie Nissana, został więc wysłany na szkolenie, gdzie usłyszał iz z bólem musza stwierdzic że jakosć montowania Nissanów ostatnio spadła - cała sala więc zapytała kto jest najlepszy - odpowiedź: Toyota z Turcji
  :bangel

wiwo

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Sierpnia 2005, 19:53:59 »
Dyskusja faktycznie jałowa ale co tam "sezon ogórkowy" więc i ja dołoże swoje trzy grosze.

Po pierwsze nie mam nic do zarzucenia mojej tureckiej Corollce a fakt że nie jest 100% japoneczką po prostu nie jest dla mnie najważniejszy i w ten sposób nie musze podnosic swojego ego
Po drugie nie obchodzi mnie jak bedzie sięmoja Corollka sprawowała mając 12 czy więcej lat bo i tak poujezdzam ją przez 5-6 lat i kupie nastepną
Po trzecie niestety 30 miejsce w grupie wiekowej do lat 3 i 5 Corolli wg raportu dekry to porażka
Po czwarte test 50 tys km Corolii Verso w lipcowym AMiS wykazał że
 jakością (współczesnych Toyot made Turkey) nie chyba tak źle skoro po 70 tys km (do testu otrzymali auto z przebiegiem 20 tys km)) auto wykazało następującęusterki:
- odkleiło sie lusterko wsteczne
- zaklinowanie mocowania górnego pasa
- pęknięcie szyby po uderzeniu kamieniem
Po piąte życzęwszystkim Toyociarzom  (japońskim, tureckim, angielskim, francuskim) szerokiej drogi,  taniego paliwa i jak najmniej usterek bo niestey wszystkim sięone zdarzają ... :wink:

Spro-ket

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Sierpnia 2005, 01:14:38 »
Amen

.... dokłada toyotomiłośnik ze swoją wiekową niemiecką produkcją.

pankuba

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Sierpnia 2005, 12:51:12 »
Niektórzy po prostu interesują sięjak wygląda proces produkcji ich samochodu, gdzie i co (i jak) jest robione   :P  

A jak temat kogos nie interesuje, to nie ma przymusu wypowiadania sie w nim.  :cfiufiu

crab_79

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Sierpnia 2005, 18:54:21 »
przylacze sie do watku  :D

Cytat: GLADIATOR
A jak by fabryka była w Polsce???   :aduh

nie bylo by tak zle - fabryka opla w gliwicach ( m.in. agila) jest najlepsza fabryka opla pod wzgledem usterkowosci co musialo niezle zadziwic niemcow a moze raczej amerykanow :P

Cytat: zbyszekp
Odzywam sięjako sprawca wpisu o japońskim sedanie z Tureckimi lampami.

to ze w toyocie wyprdukowanej w japoni sa tureckie lampy to raczej normalna sprawa - japonskie corolki wygladaja zupelnie inaczej i maja inne lampy gdy toyota ma juz sprawdzonego dostawce lamp do europejskiej corolli nie bedzie u siebie zamawial takich lamp do kilku sztuk corollek idacych do europy - bedzie to za drogo kosztowac
przeciez toyota ma fabryke skrzyn biegow w polsce to mozna w yarisach znalezc czesci made in poland

do tego pompy paliwa, piasty, fotele itd..  produkowane w polce trafiaja do wielu producentow na swiecie i maja oznaczenie made in poland   :wink:

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Sierpnia 2005, 22:33:42 »
a ja jestem pewien,że moja gwiadka jest MADI IN JAPAN:):) I to na 100% :):):)

rwaw

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Sierpnia 2005, 23:14:48 »
moja też jest zkraju kwitnącej Wiśni choć nie wiśniowa a jeżeli chodzi o produkcjęw Polsce to fabryka silników vw w Polkowicach to swojego czasu (dane z przed roku) najlepsza fabryka tego koncernu na świecie więc może zaufania trochędo naszych inż i mechaników w końcu to oni w większość opiekują sięnaszymi toyotami i jeździmy nim choć pracy za dużo nie mają  :) w sumie zgadzam sięz tym że najważniejsze by kulała sięsprawnie )))))))))))

Bartek72

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Sierpnia 2005, 06:53:32 »
Wczoraj wlasnie zauwazylem, ze w swojej tureckiej Toyocie mam tylne reflaktory "Made in Japan".  :-DD  
Bardzo interesujace!

higer

• Gość
Re:-)
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Sierpnia 2005, 19:34:49 »
No wiec ja powiem kilka słów mimo ze nie znam sie zupełnie....

Wiec jezeli chodzi o czesci..lampy tylne robi stanley kioto(czy jakos tak)....reflektory przedni robi bosch valeo i japońskie kioto....amortyzatory robi Kayaba....i kupe innych rzeczy....polecam znalezienie EPC...a ja dostarcze wam aktualizacje na ten miesiac i kazdy bedzie mogł zobaczyc jakie częsci ma załozone po swoim nr.VIN.Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl