Autor Wątek: COROLLA Z JAPONII  (Przeczytany 18254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Lipca 2005, 09:21:35 »
Mario
Aj tylko spekulowałem skąd te japońskie numery nadwozia, skoro powszechnie mówi się, że Corolle w Europie pochodzą TYLKO z Turcji i Wielkiej Brytanii :D

Bartek72

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Lipca 2005, 09:49:28 »
Kolezko Mario1978, zanim zaczniesz krzyczec, racz zadac sobie trud i przeczytaj caly temat.
Cytuj (zaznaczone)
Znalazlem, tu to bylo:

http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=1854&postdays=0&postorder=asc&start=30

Cytat:
Kupi?em taka w styczniu. Wybralem sedana nie ze wzgle˛du na wyglaad tylko na kraj pochodzenia - Japonia. Trafiaja sie równiez wyprodukowane w Turcji. Mimo, zÿe jest z Japonii tylne swiatla sa z Turcji. Tyle do tej pory zauwazÿy?em.

Skad to zdecydowanie w twym glosie? W zarzadzie Toyoty pracujesz?

Madzia83

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Lipca 2005, 11:51:21 »
A ty Bartku pracujesz że jesteś w 100 % pewien, że to nie jest czysta japoneczka??

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Lipca 2005, 12:00:53 »
Widze tutaj malutką kłótnie przedmałżeńską, czy to ważne gdzie ? skąd ? Aby LATAŁA....A po drugie wszędzie jest nadzór kontroli jakości z japonii wystawiony przez TOYOTE, jak by coś poszło nie tak albo żle zrobili to w fabryce była by AFERA!!!!! A TOYOTA Japan nie moze sobie na takie rzeczy pozwolić !!!
Pamiętajcie to jest TOYOTA i koniec.
P.S.
A jak by fabryka była w Polsce???   :aduh
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Bartek72

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Lipca 2005, 13:48:43 »
Cytuj (zaznaczone)
A ty Bartku pracujesz zÿe jestes´ w 100 % pewien, zÿe to nie jest czysta japoneczka??

Ja nie formuluje tak kategorycznych wnioskow jak Mario1978.
Mowimy o "japonskim" samochodzie z tureckimi czesciami. Dziwne, prawda?
Wracajac do tematu, to ze samochod ma turecki reflektor wcale przeciez jeszcze nie oznacza, ze nie przyjechal z Japonii.
Moze reflektor byl uszkodzony, wiec go tu w Europie wymienili?
Moze "japonska" produkcja odbywa sie tylko do pewnego technologicznego momentu w Japonii - od momentu kiedy samochody roznicuje sie na poszczegolne rynki (inna deska rozdzielcz, inne zderzaki, blotniki, reflektory) robi sie to w fabrykach lokalnych.

Cytuj (zaznaczone)
A jak by fabryka by?a w Polsce???

Chcialbym - ja w odroznieniu od niektorych nie chce emigrowac tylko zostac tu i pracowac.
A tak nawiasem mowiec najmniej awaryjnym modelem Opla jest montowana w Polsce Agilla.

pankuba

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Lipca 2005, 13:49:45 »
Cytat: Mario1978
Jackal, co Ty piszesz za głupoty !!!!!!!!!!!!
W Turcji Corolla  produkowana jest od podstaw  ( począwszy od kawałka blachy, do gotowej karoserii) ,a nie z elementów dostarczonych z JAPONII.

Numer nadwozia w Coroli  z Turcji zaczyna sięod Liter NMT... .

Pozdr

khyhy cały monitor se kapkom zaplułem   :lol:    :lol:

nie chcębyc nie uprzejmy ale to kolega pisze gupoty  :cwhatsup i jestem tego na 100% pewny przynajmnej jeśli chodzi o sedana. Był nawet taki moment, że kiedy weszlismy do unii i musieliśmy obnizyć cła na Japonce Toyota oficjalnie zapowiedziała że sedany beda tylko z Japonii - Darus takie info zapodał

zgadza siętylko, że "Tureckie" khyhyh  :lol:  Toyoty maja numer NMT....

GLADIATOR - przecież już jest robi skrzynie do europejskich Toyot   8)

Jackal

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Lipca 2005, 14:09:20 »
Prezycując : skrzynie w Wałbrzychu, a silniki w Jelczu-Laskowicach (czy innych Laskowcach  :roll: )

Madzia83

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Lipca 2005, 14:49:05 »
Sprawdź czy ni twój samochód >>KLIK<<

Jackal

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Lipca 2005, 15:26:02 »
To już4-ty wątek o tych wadliwych Toykach :-)

Moja nie.

ToyMan

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Lipca 2005, 15:40:33 »
Szanowni WIELBICIELE TOYOT
Cała ta dyskusja o wyższości Toyot z Japonii nad Toyotami z Anglii czy z Turcji to przelewanie z pustego w próżne lub też przypomina prof. Stanisławskiego i jego felietony o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
Mam Corollęz Turcji i nie narzekam, miałem Hondęz Anglii i też nie narzekałem.  :lol:  
Miałem Syrenęi PF125p z Polski i to dopiero był powód do narzekań (i rzucania brzydkimi słowami).  :cry:

adi

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Lipca 2005, 17:08:35 »
Moja jest z japoni hehe :D

Co tam male wady jak 307 same sie zapalaja :lol: lepiej nei stawiajcie kolo nich naszych toyotek :wink:

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lipca 2005, 10:08:30 »
Cytat: ToyMan
Cała ta dyskusja o wyższości Toyot z Japonii nad Toyotami z Anglii czy z Turcji to przelewanie z pustego w próżne lub też przypomina prof. Stanisławskiego i jego felietony o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
Mam Corollęz Turcji i nie narzekam, miałem Hondęz Anglii i też nie narzekałem.  

Wlasnie, tureckie i angielskie toyoty zapraszam do porownania za 12 lat bo rozgadywania sie nad ich usterkowoscia po 3-4 latach jest wg. mnie malo zasadne.
Bez wzglebiabnia sie w szczegoly bo walkowane to bylo 1000000 razy
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

zbyszekp

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Lipca 2005, 11:01:40 »
Odzywam sięjako sprawca wpisu o japońskim sedanie z Tureckimi lampami. Mam od stycznia sedana 1.6 z numerem nadwozia JT........ Oprócz lamp opony są Made in France, ABS jest firmy BOSCH. Reszta raczej wygląda na made in Japan. Poprzednio jeździłem MR 2002 z Angli - koszmar. Ten Made in Japan już na pierwszy rzut oka jest lepiej zmontowany. Zastanawiam sięczy przychodzą one do Europy niekompletne, czy jest jakiś inny system montażu.
Cos na dokładkędo tematu :
http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,2834275.html

Bartek72

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Lipca 2005, 07:25:05 »
A oto glos sprawcy! Dzieki Ci, o zbyszkukp!

Ciekawa sprawa - pozostaje przy swoim zdaniu. Te "japonczyki" zaczyna sie skladac w Japonii, a z pewnoscia konczy skladac w Europie.
Moze ktos ma jakies tajne informacje jak to jest z tym montazem (wskazani byliby czlonkowie zarzadu, albo conajmniej naczelny technolog), bo dla niektorych (jak widze) jest to sprawa zycia lub smierci...

Spro-ket

• Gość
COROLLA Z JAPONII
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Lipca 2005, 13:19:32 »
Cytat: zbyszekp
Cos na dokładkędo tematu :
http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,2834275.html

:cehhh    Było to juz jakieś 65cm temu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl