Autor Wątek: Co przemawia do zakupu oleju 0W20 do hybrydy w ENESOIL zamiast oryginału toyoty  (Przeczytany 31046 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
  • Samochód:: Yaris Gr
@ analyzer

Paczkomat w sklepie da się zmajstrować ?
Pracujemy nad tym

Jak Ty z pozycji osoby w koncernie, widzisz różnicę cen TGMO w ASO, a na wolnym rynku ?
różnica cen wynika tylko i wyłącznie dal TGMO z wydłużonego łańcucha dostaw. Marże nalcza Toyota Motor Europe, Toytoa Motor Poland i dealerzy

Pochodzenie X-Prime, Sustina. Konfekcjonowanie w UE. To znaczy, że z Japan płyną duże ilości (beczki) a w UE są rozlewane na bańki ?

Produkt przylatuje z JPN w pojemnikach IBC i tu jest konfekcjonowany

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
A więc TGMO w zakupie pierwotnym dla wolnego rynku już jest tańsze. Bo na krajowe centrale Toyot, dobija "dodatek" Toyoty EU, Toyoty PL i ASO. Albo jest jeszcze lepiej, gdzie dla Toyoty EU TGMO jest jeszcze tańsze, a mimo to po drodze cena idzie w kosmos. Mi to pachnie pazernością.

Niebawem wleci 5W30 X-Prime, otwierałem 4L, by odlać coś i wstawić do zamrażarki. Jest plus, bańki mają pod korkiem dodatkowe alu zabezpieczenie. Co do 1L jeszcze nie wiem.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline micbro

• Prawie Toyot
Witam,
 jaki olej do corolli 1.6  132KM 2016r. Na stronie www.sklep.eneosoil.pl dobierany olej jest inny niż zaleca producent?

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Może przy konfiguracji wybrałeś inną Toyote. Tam jest Toyota, Toyota US i kolejna. Dalej przy końcu i 1.6 pojawia się też jakiś wybór State chyba.
A czytałeś na samym dole ?
Mi coś takiego tam wyskoczyło.

"c. Alternative recommendations: ENEOS HYPER-F 5W-20; ENEOS SUSTINA 5W-30 / ENEOS HYPER 5W-30 / ENEOS HYPER-B 5W-30; ENEOS SUSTINA 0W-20; ENEOS SUSTINA 5W-30 / ENEOS HYPER 5W-30 / ENEOS HYPER-MULTI 5W-30

Pamiętaj też, że dobieraczki mają swoje życie. Sprawdzaj zapisy swoje z opisami danego oleju i będzie.

Offline micbro

• Prawie Toyot
Dziękuję za informację.
Konfigurację wybrałem prawidłową, producent zaleca olej 0W20,
na stronie "eneos" rekomendowane:

1 ENEOS SUSTINA 5W-30
 ENEOS SUSTINA 5W-30
  2 ENEOS HYPER 5W-30
ENEOS HYPER 5W-30
  3 ENEOS HYPER-MULTI 5W-30

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
Co do funkcjonowania programów doboru oleju - jest to pewnego rodzaju program który programuje się pod oferte producenta oleju w oparciu o aprobaty i  dopuszczenia. Pamiętać jednak należy , że niektórzy producenci pojazdów rekomendują różńę oleje pod ten sam silnik w zależności od miejsca/ rejonu użytkowania itp.  Jeżeli są jakiekolwiek wątpliwości - proszę o kontakt.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
@micbro dla mnie bajka, ja zawsze 5W30 i wybrałem 5W30 X-Prime. Producent zaleca to na co się z kimś tam umówił i to nie jest zwykły klient. A może Eneos wie więcej i czas zmienić o oczko wyżej, by nie latać po bandzie. Oczywiście Ty decyduj.

Toyota nie ma swoich aprobat, za to szerokie dopuszczenia jak u mnie.

Offline piotr_the

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1,6 T27 1,8
Witam,
 jaki olej do corolli 1.6  132KM 2016r. Na stronie www.sklep.eneosoil.pl dobierany olej jest inny niż zaleca producent?
Lej X-Prime 0w20 !
Corolla E12 1,6 vvti 2005r, Avensis T27 Kombi 1,8 Valvematic 2012r przed lift

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
Tak , tylko zostawię.

Inpost z dostawą do paczkomatu - Uruchomiony na stronie ENEOSOIL.PL

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Mówię sprawdzam, ostatnio modne słowa. :grin:

Po przejściu do sklepu online.

Regulamin.
  § 8
Szczegółowe informacje o sposobach dostawy i akceptowanych sposobach płatności znajdują się na stronie Sklepu.

Szukałem, ale nic nie znalazłem.

Koszyk.

Zanim przeszedłem do realizacji, widać tylko wysyłka 12,30pln, wyboru innego brak i nie widać co to jest.

Albo jest sam paczkomat, albo podczas realizacji więcej widać i są dwa wybory. Mogę się mylić, ale starałem się to dobrze sprawdzić.     

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
Mówię sprawdzam, ostatnio modne słowa. :grin:

Po przejściu do sklepu online.

Regulamin.
  § 8
Szczegółowe informacje o sposobach dostawy i akceptowanych sposobach płatności znajdują się na stronie Sklepu.

Szukałem, ale nic nie znalazłem.

Koszyk.

Zanim przeszedłem do realizacji, widać tylko wysyłka 12,30pln, wyboru innego brak i nie widać co to jest.

Albo jest sam paczkomat, albo podczas realizacji więcej widać i są dwa wybory. Mogę się mylić, ale starałem się to dobrze sprawdzić.     
W kolejnym krok masz do wyboru paczkomat albo kurier.

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
Czyli działa!

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Współpraca się opłaca i mamy sprawdzone. :-)  :roll:

@analyser dzięki za zrozumienie i działanie.  <brawo>

Ja mam zapas Eneos-ów na dwa auta, dlatego sprawdziłem do realizacji i taki wynik był. Niezły kamuflaż, tak do końca zagadka. My zyskamy coś ekstra, poza bonus Eneosa. Firma też może zyskać, bo wielu może łatwiej będzie i dwie opcje to nie jedna z siedzeniem na miejscu. Jedyny stratny to firma kurierska, z którą Eneos ma umowę, ale nie musimy ich tam informować o tym. A jak już zczają, to może zejdą z ceny.  :grin:

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
co do cen - nie wiem, nie znam się , zarobiony jestem. Ale pracujemy nad czyms.....szczegóły niebawem.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Strzelam, promocyjny pakiet/komplet.   :|

Odpowiesz po niebawem, bez pośpiechu, ja mam zapasy. Jednak niedługo Auris posmakuje 5W30 X-Prime i może mnie to przekona do nadwyżki zapasu, poza badaniem oleju. 

Jedna sprawa o której wielu może zapomnieć. Jak nie wszyscy mają smartfona, tak nie wszystkie Toyoty latają na 0W20. Warto zostawić w nowych pakietach jeszcze inne opcje. Orlen zapomniał i musiałem pisać o ich kartę dla mnie, abym mógł korzystać z obniżki cen, chyba w wakacje.   

Czytałeś na oil, kupują Eneosa po 1L i dolewają do innego jako booster ?
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2023, 01:43:04 wysłana przez Rademenes »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl