Autor Wątek: Skrzynia wyje 1.8 valvematic z 2015 roku  (Przeczytany 1601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mateuszpce

• Prawie Toyot
Skrzynia wyje 1.8 valvematic z 2015 roku
« dnia: 05 Maja 2023, 12:02:34 »
witam,
posiadam avensis sedan z 2015, salon PL znam auto od nowości, realny przebieg 130tys, ostatnio wymieniłem sprzegło i olej w skrzyni, sprzeglo zaczelo slizgac sie na 4 i 5 biegu. Po wymianie wszystko ok. Ale od kilku miesiecy jeszcze przed wymiana sprzegla zacząłem slyszec wycie z skrzyni, wyczytałem na róznych wątkach ze pewnie mam skrzynie z Wałbrzycha i ten typ tak ma...
Objawy wygladaja nastepujaco: przy spokojnej stabilnej jezdzie z noga na pedale gazu slychac bardzo wyraznie wycie w skrzyni, nie ma znaczenia na jakim biegu, oraz z jaka predkoscia jade. Gdy tylko sciagam noge z gazu wycie z opoznieniem 1 sekundy znika, gdy znow poloze noge na gazie znow wyje. Nawet gdy radio dam ciut glosniej to jestem w stanie to uslyszec. Czy na prawde nie ma na to rady? przeciez to super niezawodna toyota, nie z 1995 roku tylko z 2015.
Czytalem ze niektorzy wymieniali lozyska, ale to nie pomoglo.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Skrzynia wyje 1.8 valvematic z 2015 roku
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Maja 2023, 15:36:31 »
Pogadaj z Krzyśkiem to Ci powie co i jak, bo jak zaczniesz czytać internety to się dowiesz wszystkiego poza tym, co Cię interesuje. 513 236 884

3VZ.pl

Offline Tomaz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: T27 2009 1.8
Odp: Skrzynia wyje 1.8 valvematic z 2015 roku
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2023, 19:03:52 »
Również polecam usługi Krzyśka, sam wymieniłem u niego skrzynkę, bo niestety te polskie przekładnie to niesamowity szrot, nawet w tych nowszych rocznikach…

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl