Autor Wątek: Czujnik zmierzchu  (Przeczytany 1795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andnal

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cros
Czujnik zmierzchu
« dnia: 11 Maja 2023, 17:26:21 »
Czy można zmienić parametry tego czujnika? Ciągle włączają się światła mijania, mimo że mam ustawione na "ciemniej". W garażu, gdzie nie jest aż tak ciemno, w zalesionych miejscach, oczywiście pod wiaduktami.... Jeśli nie można zmienić parametrów to czy przy dezaktywawaniu czujnika jeszcze się jakiś czujnik wyłączy? Czy nie nastąpi problem z innymi czujnikami? Nikt o tym nie pisze, tylko u mnie jest aż tak czuły tej czujnik...jak tak dalej będzie to będę musiał za chwilę żarówki wymieniac.ASO rozkłada ręce. Na zapytanie co mam zrobić żeby swiatła się nie włączały, kazał zakryć czujnik... nawet nie skomentowałem...żenada.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Czujnik zmierzchu
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maja 2023, 17:49:07 »
Zakrycie czujnika powoduje włączenie świateł mijania. Tego też nie wiedzieli? . Jest możliwa regulacja.z poziomu testera serwisowego
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Andnal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maja 2023, 18:13:41 »
Pewnie wiedzieli. Tylko prawdopodobnie miał już wyuczoną formułkę...bo przede wszystkim zgłaszali się klienci z prośbą aby światła świeciły cały czas. Podjadę do jakiegoś elektryka i może rzeczywiście uda się coś zdziałać z poziomu testera... jeśli uda się połączyć

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maja 2023, 20:24:39 »
U "jakiegoś" mechanika nic nie zrobisz. Tester musi być zgodny  z "toyotowskim" I taki sprzęt musi mieć.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Andnal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maja 2023, 20:48:30 »
Muszę szukać odpowiedniego, do ASO już z tym nie pojadę. Może ktoś to ogarnie. Myślałem sam, chociażby nad techstraem, ale wątpię żeby to dało radę. Chyba, że jakiś inny odpowiedni, jeszcze szukam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl