Autor Wątek: Krótkie dystanse na hybrydzie - mały akumulator  (Przeczytany 18272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Krótkie dystanse na hybrydzie - mały akumulator
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Maja 2023, 20:34:24 »
Lizanie jajec uważam za otwarte
A gdzie widzisz tą czynność ?

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Maja 2023, 23:07:04 »
Pytaliśmy o raport ilu kierowców mialo problemy po 2-3 miesięcznym postoju auta..
Niestety w raporcie ADAC nie napisali po ilu dniach bezczynności samochód nie ruszył. Tylko jakie to ma znaczenie, czy był to tydzień czy 3 miesiące. Ale myśląc logicznie jeżeli nie ruszy po 2 tygodniach, to tym bardziej po 2 miesiącach.  Ale mogę się mylić, nie mam wykształcenia technicznego.
Odnosiłeś się do sytuacji związanej z rozładowaniem akumulatora 12V a podałeś ranking dotyczący ogólnej awaryjności.
Owszem bo problem Toyoty dotyczy praktycznie tylko kłopotów z akumulatorem. Co zresztą napisano w raporcie, i właśnie to spowodowało to słabe miejsce w rankingu. Reszta jest bardzo dobra. Czuję się rozczarowany, że tego nie zrozumiałeś. Ale masz bystrzaka w swoim bliskim otoczeniu, on to wytłumaczy.
Ba. Wskażę młodemu kierunek i przykład rozwoju. Ale podoba mi się argumentacja podparta materiałem. Merytoryka zawsze do mnie trafia. Odczuwam jako doświadczenie socjologiczne twoje intensywne uczestnictwo w tym forum, intrygujące, mało naturalne i wiarygodne, irytujące tendencją, dla mnie dość czytelne. Stąd pewnie sugestie o byciu tym "czym się karmią..". No może to hobby lub challenge, albo dobrze opłacone zlecenie wykonywane rzetelnie.
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2023, 23:10:46 wysłana przez wszim »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Maja 2023, 08:32:23 »
Nazwanie trolla trollem nie jest obraźliwe,  to stwierdzenie faktu.
Moje nazewnictwo też było stwierdzeniem faktu., i też nie widziałem w tym nic obraźliwego. Co jest obraźliwego w korposzczurze, laweciarzu lub bystrzaku?
A jeśli chodzi o trolowanie, Ty jesteś na tym polu niepobitym mistrzem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl