Autor Wątek: Aktualizacja Touch And Go Plus tylko dla oprogramowania? Jest sens?  (Przeczytany 2172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kariolmax

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris HB 2013
Cześć, temat do posiadaczy radia Touch & Go 1 (plus) w swoich Aurisach przedlift. Czy robiliście kiedyś aktualizację systemu wraz z nowymi mapami? Jeśli tak, czy zauważyliście jakiekolwiek zmiany w działaniu lub funkcjach radia poza nawigacją? Mapy mnie nie interesują, ale samo działanie odtwarzania muzyki itd. już tak. Na forum Toyota Klub jeden użytkownik wspomniał że płynność łączenia Bluetooth mu się zwiększyła, a ten aspekt bardzo mnie irytuje (radio potrafi 5-10 sekund szukać telefonu). Jakie są Wasze odczucia? Aktualnie mam system z 2016 roku (2.13), a dostępny jest z 2022 roku (2.24).

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Aktualizacja Touch And Go Plus tylko dla oprogramowania? Jest sens?
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwca 2023, 09:45:21 »
Hej, wart bo soft tego radia jest to totalnie niedopracowany, wolny i zdarzają się mega bugi nie tylko w kwestii bluetooth ale też dotyku i samoistnych resetów. Jak widać poprawiają to cały czas.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline kariolmax

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris HB 2013
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwca 2023, 11:01:09 »
Hej, wart bo soft tego radia jest to totalnie niedopracowany, wolny i zdarzają się mega bugi nie tylko w kwestii bluetooth ale też dotyku i samoistnych resetów. Jak widać poprawiają to cały czas.

Dzięki za odpowiedź. Rozumiem że robiłeś aktualizacje? Mógłbyś dokładniej opisać co poprawili? 160zł niby niedużo a z drugiej strony pełny bak paliwa z którego nie chciałbym rezygnować "dla zasady" ;)

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2025, 14:36:23 »
Toyota zaprzestała obecnie publikowania map/softów do Toyota Touch & Go i Toyota Touch & Go Plus.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline gorus

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2025, 17:54:03 »
Toyota zaprzestała obecnie publikowania map/softów do Toyota Touch & Go i Toyota Touch & Go Plus.
Dzięki za info. Jaka jest obecnie najnowsza wersja softu?

Offline Krzysztofik1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris 2013 HSD
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwietnia 2025, 16:36:05 »
Ja mam aurisa z 13 roku i soft nie był nigdy aktualizowany .
Radio to chyba zwykły touch go 1 bez plusa ,jest navi .
Radio działa stabilnie ale jest archaiczne ,navi bardzo wolna i długo się wpisuje nazwy miast ...
Nie wiem jak włączyć RDS w radiu ? ,pokazuje tylko nazwy stacji .
Wprowadzanie głosowe przyciskiem z kierownicy chyba tylko miało służyć do wprowadzania lokalizacji w navi , może do wybierania numeru też ?
w każdym bądź razie nie działa u mnie .
W nowszym sofcie jest aktywny a w starym bezużyteczny?
Nie mogę znaleźć sposobu jak wejść w ukryte menu serwisowe?
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2025, 17:11:38 wysłana przez Krzysztofik1 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl