Autor Wątek: [Avensis T27] Silnik 1.8 konstrukcji bmw ?  (Przeczytany 3271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline airbrk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Passat b5 1.9 t
[Avensis T27] Silnik 1.8 konstrukcji bmw ?
« dnia: 09 Czerwca 2023, 16:44:10 »
Witam myślę nad avensis benzynie 1.8 147 km po 2 liftingu (2016-2018). Znalazłem interesujący egzemplarz w Toyota Pewne Auto. Rozmawiałem ze sprzedawcą i mówił ku mojemu zdziwieniu, iz toyota wydawała 2 warianty tego silnika. Jeden konstrukcji toyota (droższy) oraz tańszy konstrukcji bmw (bardziej awaryjny). Byłem w szoku, gdyż myślałem, iż bmw było tylko w diesel w d4d. Czy ktoś posiada informacje czy faktycznie tak może być?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: [Avensis T27] Silnik 1.8 konstrukcji bmw ?
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Czerwca 2023, 18:09:13 »
Diesel był w odmianach 1.6 i 2.0 (kod silnika 1WW i 2WW) oba to istny syf.
Silniki benzynowe są konstrukcji Toyoty. Handlowiec niech bułki sprzedaje
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline airbrk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Czerwca 2023, 18:50:30 »
Też tak właśnie myślałem że to nielogiczne, ale myślę pracownik Toyoty to się zna.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Czerwca 2023, 19:28:58 »
Niestety jest kryzys jeżeli chodzi o doświadczonych pracowników, dotyczy to zarowno salonu, blacharki,lakiernictwa a szczególnie serwisu. Zresztą jak wszędzie "dobry pracownik w cenie złota". Ale słyszałem że kawę z automatu mają dobrą ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline airbrk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Czerwca 2023, 19:31:00 »
Kolego a jak z automatami w tych modelach ? Wiem że są specyficzne cvt a jak ze  spalaniem ? Zawsze auto w automacie pali więcej z 1do 2 l. Tutaj slyszalem odwrotnie, iż to manualna pochłania wiecej Pb

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Czerwca 2023, 19:35:57 »
Cvt jest wadliwe w tych pojazdach, zarówno blok sterujący jak i łożyska. Wystrzegaj się jak ognia. Zostaje manualna - nieśmiertelna sprzynia 6 tka EC60. Wadą są czasem półosie niszczące swoją powierzchnią uszczelniacze. Spalanie zależy od stylu jazdy kierowcy i ta opcja jest najrozsądniejsza.

Offline airbrk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Czerwca 2023, 20:00:48 »
Dzięki za konkretną odpowiedź

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl