Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 1579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Japancarfan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry XV70
Witajcie
« dnia: 11 Czerwca 2023, 09:34:03 »
Cześć wszystkim, na początek pragne przywitać wszystkich użytkowników camry hybrid.
We wrześniu tego roku odbieram swoją camry w wersji prestige. Mam pytanie do ludzi ktorzy poruszają się tymi autami codziennie. Jak w porównaniu do avensis t27 rocznik 2017 wypada wygłuszenie kabiny? Ave jest ok jak dla mnie oczywiście. Jak wypada przy nim camry? W salonie gdzie zamówiłem nowe auto camry nie jest na stanie więc nie miałem okazji jej testować. Przy okazji jak myślicie czy kolejna generacja camry pojawi się na naszym rynku? W dobie dominacji crossover'ów i suv'ów? Zastanawiałem się dość długo czy zamawiać teraz camry czy czekać na nową lecz zmotywowałem się tym że po pierwsze nie wiadomo jaka będzie przyszłość modelu camry na naszym rynku i jak wypadnie cenowo, możliwe że znów zniknie na kilkanaście lat i wróci jako suv :-D w 2038r. Dwa że praktycznie możliwość zamówień jest już zablokowana (chciałem precious silver). Zostały tylko wersje prestige w kolorach srebrnym zwykłym, czarnym oraz białym zwykłym. No i trzy jeśli jest to jeden z ostatnich wypustów to nie będzie cierpiał na przypadłości wieku dzieciecego. Na koniec ostatnie pytanko, czy komuś zatarł sie silnik z powodu paliwa w oleju? Podobno należy wlac 4,25l oczywiście 0W16.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Witajcie
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwca 2023, 20:07:48 »
Camry jest calkiem niezle wyciszona ale zawsze moze byc lepiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Japancarfan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Czerwca 2023, 20:58:06 »
Dzieki za odpowiedz, zapytam jeszcze o e cvt, kiedy wymieniamy olej w tej przekładni?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwca 2023, 21:07:31 »
Rocznik 2017 to już chyba 4 lift Avensisa. Jeśli tak, to Toyota żeby utrzymać jakąkolwiek sprzedaż, dostosowała model do oczekiwań klientów. Na prawdę dobrze wyciszone auto. Camry jest gorzej wyciszona od tego konkretnego modelu Avensisa, ale tragedii na prawdę nie ma.
Camry zostanie ale czy w Europie, nie wiadomo.
Europa to taki dziwny rejon świata. Z jednej strony narzuca mieszkańcom ekooszolomstwo z drugiej strony nie ogarnia, że taki suv emituje dużo więcej śladu węglowego :). W imię wygody wsiadania starszych Pań i Panów :).
Młodych również, bo po co wziąć się za sport jak można się nie schylać przy korzystaniu z auta…
Ciekawe jakie toalety wymyślą dla takich osób. Przecież żeby wstać trzeba się wysilić i podnieść cztery litery.

Offline Japancarfan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Czerwca 2023, 21:31:31 »
Camry globalnie wiadomo, zostanie. Największym rynkiem zbytu dla camry są Stany, Australia, Kanada. Rodzimy rynek czyli Japonia zdecydowała wycofać Camry z oferty. Jeżeli sprawdzimy strony internetowe toyoty na Wielka Brytanie, Niemcy, Francje to camry nie widnieje w ich ofercie. Ponoć Polska jest krajem gdzie camry sprzedawało się najlepiej ale czy na tyle dobrze żeby wprowadzić tu kolejną generację to zobaczymy.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Czerwca 2023, 22:17:47 »
Camry globalnie wiadomo, zostanie. Największym rynkiem zbytu dla camry są Stany, Australia, Kanada. Rodzimy rynek czyli Japonia zdecydowała wycofać Camry z oferty. Jeżeli sprawdzimy strony internetowe toyoty na Wielka Brytanie, Niemcy, Francje to camry nie widnieje w ich ofercie. Ponoć Polska jest krajem gdzie camry sprzedawało się najlepiej ale czy na tyle dobrze żeby wprowadzić tu kolejną generację to zobaczymy.
Camry musi byc bo glownie wybieraja je floty. VW odpala ostatnio we flotach. Skoda ciagle mocno z superbem sedan.

Nie bedzis Camry to rowniez placzu nie bedzie. Cena ESa bedzie musiala isc w dół.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Japancarfan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Czerwca 2023, 22:29:27 »
Typowa sytuacja 50 na 50 nie wiadomo co z nastepną generacją Camry na nasz rynek. Pozatym czytałem że nowa camry ma być głębokim liftingiem a nie kompletnie nowym pojazdem. Tutaj link do zakamuflowanych  https://www.caranddriver.com/news/a44004387/2025-toyota-camry-spied-future/  patrząc na linie nadwozia to bardzo podobna sylwetka. Cieżko wyrokować czy ujrzymy to w naszych salonach.
https://www.autotirechecking.com/toyota-camry-2024/ tu ciekawe zestawienie obecnej i przyszłej. Ponoć lampy przednie mają nawiązywać do nowego priusa oraz crown'a.
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwca 2023, 22:44:05 wysłana przez Japancarfan »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl