Autor Wątek: Yaris II - wymiana fabrycznego radia na odtwarzacz Android.  (Przeczytany 10854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BeiZik

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Yaris II - wymiana fabrycznego radia na odtwarzacz Android.
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Października 2023, 20:17:34 »
No i super! Napisz proszę jak dojść do tego menu w którym aktywuje się przyciski - może kiedyś mi się przyda jak coś za bardzo nagrzebię.
Do urządzenia też planuję wgrać jakąś mapę offline aby mieć ją tam awaryjnie w razie braku telefonu.
A zakładałeś może kamerę cofania? (bo interesuje mnie jak inni wyszli z kamerką na zewnątrz auta - chyba, że ktoś instalował ją wewnątrz samochodu to też mnie interesuje jak pociągnął do tyłu przewody).

Offline BSO

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris II 2007
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Października 2023, 10:09:48 »
Settings-> factory settings-> 1234- can settings -> all models->Other-> all models with buttons-> CFG(Hiworld)
Zatwierdzasz i urządzenie wraca do ustawień oraz działa.
Kamery jeszcze nie zakładałem, chce zamóić ale nie wiem jaką :)
Możesz też opisać jak montowałeś swoją kamerę.

Offline BeiZik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Października 2023, 21:37:57 »
Ja CanBus miałem fabrycznie ustawiony na 'HiWorld-Toyota-Corolla-2013~Now-All' więc pewnie dlatego przyciski i pokrętła od razu u mnie działały. Testowo ustawiłem sobie jak u Ciebie na 'Other-all models with buttons-Hiworld' ale wtedy podkręcanie głośności zaczęło działać jakby z większą bezwładnością i lekko przekręcając zwiększało głośność dość znacznie - więc wróciłem do ustawień 'Corolla-2013'.
Parę dni temu wgrałem sobie jako backup nawigację offline Magic Earth - super prosta i intuicyjna oraz darmowa plus zero reklam - jestem w szoku, że komuś się chce robić takie aplikacje - dla mnie jest więcej niż ok. Jedyny kłopot jaki się pojawił to to, że nie można było jej ustawić jako domyślnej nawigacji - ale po ręcznej edycji plików konfiguracyjnych pojawiła się na liście i ją wreszcie ustawiłem - teraz odpalam ją fizycznym przyciskiem.
Kamerę cofania kupiłem dedykowaną do Yarisa II. Wybrałem o rozdzielczości 1024 × 600 pikseli bo taką rozdzielczość ma ekran urządzenia, więc chyba nie ma sensu brać kamery HD. Jest ona umiejscowiona w ramce podświetlenia rejestracji. Instalacja polega na wymianie całej ramki i połączeniu kamery z urządzeniem za pomocą dostarczonego kabla - od strony ekranu to chinch z obrazem a od strony kamery chinch z obrazem plus chinch z zasilaniem branym z lampy cofania. Jedyny mankament to to, że ramka oświetlenia z kamerą ma złącze na nie-europejską oprawkę żarówki podświetlania rejestracji i trzeba kombinować, jak w to miejsce wsadzić posiadaną oprawkę z żarówką. Ja wydrukowałem sobie adapter do wersji europejskiej oprawki i wkleiłem w otwór nie-europejski - żarówką trzyma się pewnie jak w fabrycznym podświetleniu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl