Ja CanBus miałem fabrycznie ustawiony na 'HiWorld-Toyota-Corolla-2013~Now-All' więc pewnie dlatego przyciski i pokrętła od razu u mnie działały. Testowo ustawiłem sobie jak u Ciebie na 'Other-all models with buttons-Hiworld' ale wtedy podkręcanie głośności zaczęło działać jakby z większą bezwładnością i lekko przekręcając zwiększało głośność dość znacznie - więc wróciłem do ustawień 'Corolla-2013'.
Parę dni temu wgrałem sobie jako backup nawigację offline Magic Earth - super prosta i intuicyjna oraz darmowa plus zero reklam - jestem w szoku, że komuś się chce robić takie aplikacje - dla mnie jest więcej niż ok. Jedyny kłopot jaki się pojawił to to, że nie można było jej ustawić jako domyślnej nawigacji - ale po ręcznej edycji plików konfiguracyjnych pojawiła się na liście i ją wreszcie ustawiłem - teraz odpalam ją fizycznym przyciskiem.
Kamerę cofania kupiłem dedykowaną do Yarisa II. Wybrałem o rozdzielczości 1024 × 600 pikseli bo taką rozdzielczość ma ekran urządzenia, więc chyba nie ma sensu brać kamery HD. Jest ona umiejscowiona w ramce podświetlenia rejestracji. Instalacja polega na wymianie całej ramki i połączeniu kamery z urządzeniem za pomocą dostarczonego kabla - od strony ekranu to chinch z obrazem a od strony kamery chinch z obrazem plus chinch z zasilaniem branym z lampy cofania. Jedyny mankament to to, że ramka oświetlenia z kamerą ma złącze na nie-europejską oprawkę żarówki podświetlania rejestracji i trzeba kombinować, jak w to miejsce wsadzić posiadaną oprawkę z żarówką. Ja wydrukowałem sobie adapter do wersji europejskiej oprawki i wkleiłem w otwór nie-europejski - żarówką trzyma się pewnie jak w fabrycznym podświetleniu.