Autor Wątek: Corolla 1.4 d4d 2014 rok  (Przeczytany 862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sadek21

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
Corolla 1.4 d4d 2014 rok
« dnia: 05 Lipca 2023, 09:49:04 »
Witam,
Miesiąc temu kupiłem corolle jedenastej generacji (e16), 1.4 d4d 90km. Auto pokazuje średnie spalanie na poziomie 7 litrów co jest chyba dużym rezultatem, jej v-max to 160 kmh (według producenta to 180) a po trasie zapalił mi się check który pokazuje błąd P2463 dpf. Auto wydaje się zamulone po poprzednim właścicielu i pytanie czy wypalenie dpfu w serwisie powinno pomóc odzyskać całą moc auta i zmniejszyć spalanie? Również zauważyłem póki co co ciche świsty turbiny, do regeneracji czy może to normalne? Auto miało robiony serwis olejowy i filtrowy po zakupie ale nie była zdejmowana i czyszczona odma czy to też może mieć wpływ na brak możliwości rozwinięcia v-max?
Jak to u Was wygląda ze spalaniem? Czy po wypaleniu dpf problem często wraca? Jak z mocą w waszych autach?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdro

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Corolla 1.4 d4d 2014 rok
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lipca 2023, 18:11:49 »
Hej, prawdopodobnie dpf do kilkukrotnej regeneracji wymuszonej lub w przypadku niemożności - do czyszczenia chemicznie. Poprawka softu silnika do wgrania. Do uruchomienia funkcja informowania kierowcy kontrolką o trwającym procesie regeneracji. Tyle
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl