Autor Wątek: Identyfikacja elementu podwozia  (Przeczytany 1247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline luka5z

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E12 1.4
Identyfikacja elementu podwozia
« dnia: 08 Lipca 2023, 14:52:25 »
Przerdzewiało mi mocowanie blachy z tyłu podwozia przez co ta blacha opada na wydech. Czy ten element jest niezbędny, czy też mogę ją po prostu zdjąć? Autko to corolla e12 d4d 2007. Dzięki

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Odp: Identyfikacja elementu podwozia
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2023, 15:55:23 »
Kiepsko widać, ale ta blacha chyba osłania zbiornik paliwa, który jest plastikowy.
Napraw i zamocuj
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1.4 d4d
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2023, 19:31:55 »
W e12 1.4 D4D to akurat zbiornik jest niestety ale metalowy. A blachę to chyba nożna pokombinować i jakiś na nowo przymocować. Mi tak opadła blacha nad tłumikiem,.ale dało się po małej kombinacji ją zamontować.

Wysłane z mojego Pixel 6 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline luka5z

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E12 1.4
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lipca 2023, 07:57:29 »
Wydaje mi się, że to to:

niestety przerdzewiało mocowanie w lewym dolnym rogu zdjęcia i nie ma jak tego naprawić.

ciężko też zdobyć zamiennik.

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lipca 2023, 09:05:35 »
Jeżeli to stal to masz co najmniej kilka sposobów naprawy
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2023, 00:46:55 »
W e12 1.4 D4D to akurat zbiornik jest niestety ale metalowy. A blachę to chyba nożna pokombinować i jakiś na nowo przymocować.
Tylko w wersji japońskiej.  Z vin od SB1.. jest plastykowy - nieśmiertelny:)
U mnie ta blacha  od jakiegoś miesiąca wisi na tłumiku bo przerdzewiała cześć z wytłoczeniem.
Skoro mam bak z tworzy blachy pozbywał się nie będę. Kupiłem po długich poszukiwaniach ładną używkę auta z Francji. W SALON POLSKA to już dawno poodpadało:)
Cena w ASO coś koło 1000 PLN.
Pozdrawiam

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipca 2023, 01:00:25 »
Przerdzewiało mi mocowanie blachy z tyłu podwozia przez co ta blacha opada na wydech. Czy ten element jest niezbędny, czy też mogę ją po prostu zdjąć? Autko to corolla e12 d4d 2007. Dzięki

Bak jak u mnie. Masz vin od S. Lepiej żeby była. U mnie też wisi na 3 mocowaniach 4- to górne w przetłoczeniu skorodowało i posypało się"" Jestem na etapie jej odkręcania. 2 śruby odkręciłem do tej górnej na stalowym pasie od baku ciężko się dobrać na leżąco...
Swoją drogą masz niezłą korozję na końcach progów jak na 2007 rok.  Strzelam Salon Polska, czy po powodziowy Import z West Eu?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl