Autor Wątek: System rozpoznawania znaków  (Przeczytany 17694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mw5959

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 4x4 exe 24
Odp: System rozpoznawania znaków
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Października 2024, 17:21:12 »
Panowie, czy może są nowe wieści jak można wyłączyć uciążliwe "pikanie" od systemu rozpoznawania znaków RSA w RAV4 2024. Byłem w ASO na przeglądzie i nadal twierdzą ze nie mogą tego wyłączyć, wiadomo wymóg Uni.  Ciągle muszę wyłączać system RSA po każdym uruchomieniu pojazdu.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #46 dnia: 31 Października 2024, 11:48:51 »
Panowie, czy może są nowe wieści jak można wyłączyć uciążliwe "pikanie" od systemu rozpoznawania znaków RSA
Na pewno da się wyłączyć mając zabezpieczenie Q-SAFE ID Can. Ja takowe założyłem przy odbiorze auta nie wiedząc nawet o tej dodatkowej funkcjonalności. Teraz potwierdzam. Od wersji programowania z dnia 24.04.24 immobilizer potrafi zapamiętać wybór sygnalizacji przekroczenia prędkości "tylko na wizualną" i tak pozostaje po wyłączeniu auta.

Offline mw5959

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 31 Października 2024, 16:08:07 »
Gratuluję spokoju bez "pikania" w trakcie jazdy. Ja mam zamontowany Canlock, widzę że system bardzo podobny, nawet instrukcja identyczna, W telefonie mam apkę Canlock ale brak możliwości zmiany tego typu ustawień. Mam to zabezpieczenie od kwietnia 2024, chyba trzeba się skontaktować z montażystą.

Offline mw5959

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Listopada 2024, 14:24:47 »
Panowie, czy może są nowe wieści jak można wyłączyć uciążliwe "pikanie" od systemu rozpoznawania znaków RSA
Na pewno da się wyłączyć mając zabezpieczenie Q-SAFE ID Can. Ja takowe założyłem przy odbiorze auta nie wiedząc nawet o tej dodatkowej funkcjonalności. Teraz potwierdzam. Od wersji programowania z dnia 24.04.24 immobilizer potrafi zapamiętać wybór sygnalizacji przekroczenia prędkości "tylko na wizualną" i tak pozostaje po wyłączeniu auta.

W zabezpieczeniu Canlock również dało się wyłączyć sygnalizację prędkości na "tylko wizualne", działa jak w Q-SAFE ID Can. Sposób włączenia  - w menu odszukać "tylko wizualne" i 3 razy szybko nacisnąć "OK". Działa na stałe po ponownym uruchomieniu pojazdu.

Offline kynios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Listopada 2024, 15:30:46 »

W zabezpieczeniu Canlock również dało się wyłączyć sygnalizację prędkości na "tylko wizualne", działa jak w Q-SAFE ID Can. Sposób włączenia  - w menu odszukać "tylko wizualne" i 3 razy szybko nacisnąć "OK". Działa na stałe po ponownym uruchomieniu pojazdu.
Potwierdzam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline kylek

• Prawie Toyot
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Stycznia 2025, 12:29:53 »
Czas mija, może ktoś/coś znalazł jakieś rozwiązanie wyłączające na stałe RSA w RAV4 2024?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl