Witam wszystkich .
Jak widać jestem nowy i nie ukrywam ze potrzebuje porady. Co prawda moje auto nie jest popularnym na forum ale liczę ze znajda sie osoby które coś doradza.Problem mojego auta które dodam jest w gazie polega na tym ze co jakiś czas odpala sie kontrolka check engine. Proste OBD pozuje ze na drugim cylindrze jest wypadanie zapłonu. Dodam tylko ze typowych obiawow wypadania zapłonu nie byl.Czyi obroty były równe i nie pływały.Ale sie pojawiły po paru dniach .Czyli obroty góra dol i nawet gaśniecie auta na małych obrotach.A na OBD pojawił sie nowy błąd wypadania zapłonu ale na 3 cylindrze I teraz tak Zaczolem działać.Wymieniłem wszystkie świece na nowe.Wymieniłem cewkę 3 cylindra, pokasowałem błędy i auto gadało jak zegarek .Po 2 dniach odpalił sie check engin a na OBD pokazał sie bla wypadania na drugim cylindrze.Ale obroty sa ok i wydaje mi sie ze auto gada normalnie ale palący sie check engin mnie dobija.Wiem ze przyczyn palącej sie kontrolki poza zapłonem możne byc jeszcze pare ale czemu pokazuje w OBD ze zapłon na 2 cylindrze wypada.Doman jeszcze na koniec ze wtryski gazu sa nowe maj niecały rok i dodatkowo były kalibrowane w autoryzowanej stacji gazownika. Co więcej zrobiłem taki myk ze zamieniłem cewki miejscami Czyli cewkę z 2 cylindra dałem na miejsce 5 a piątkę na drugi cylinder.Logicznym byłoby ze jeśli ta cewka drugiego cylindra mogla sie zepsuć to teraz pokazywało by błąd na 5 cylindrze .Ale nie po zamianie dalej na upartego na OBD jest błąd 2 cylindra.Ot i tak zabawa a ja jestem głupi i nie wiem co dalej robić.Bedę wdzięczny za jakieś sugestie