W kwestii AS – czytywałem go regularnie przez ostatnie lata, zanim nie zrezygnowali z wersji papierowej w tym roku. Oczywiście jest/był to taki bardziej rozrywkowy tygodnik niż podręcznik dla mechanika. Ceniłem go za mnogość informacji, ot dobrze wydane 5 złotych w poniedziałek rano (jak zacząłem kupować to kosztował 2 złote chyba). W mojej opinii nie było tam faworyzowania VAG, a wręcz przeciwnie ostatnio większość testów wygrywały samochody PSA. Co to samych testów, to o ile większości zgadzałem się z pisanym tekstem, to zastawienia tabelaryczne były kompletnie „z czapy” i często pełne błędów (typu, że mniejszy bagażnik miał więcej punktów itp.). AS robił kilka zestawień „bezawaryjnych” aut, jedne na podstawie TUV lub DECRY (tu twarde dane liczbowe, ale obarczone specyfiką niemieckiego rynku samochodowego, trudno, żeby wygrała Toyota) albo własne testy np. na dystansie 100tys przejechanych km (ale to tylko jeden egzemplarz, więc wszelkie awaria należy traktować jednostkowo). Kanał AS na YT subskrybuję, lubię prowadzących, ale prezentowane tam testy to takie bardziej „gadki wujków przy grillu” niż prawdziwe testy.