Autor Wątek: Alarm do CC  (Przeczytany 6839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline T2023

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris Cross
Odp: Alarm do CC
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Sierpnia 2023, 12:52:26 »
Producent META daje 2 piloty w zestawie.

W każdym przypadku powinny być dwa?
Mam jeden, wielu użytkowników Toyot dostało jedną sztukę. Toyota oszczędza i zamawia tańsze okrojone o 1szt pastylki pakiety BLE42?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpnia 2023, 12:54:42 »
Producent META daje 2 piloty w zestawie.

W każdym przypadku powinny być dwa?
Mam jeden, wielu użytkowników Toyot dostało jedną sztukę. Toyota oszczędza i zamawia tańsze okrojone o 1szt pastylki pakiety BLE42?
Tego nie wiem. U producenta czy importera widziałem 2. Co kupiła Toyota nie wiem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline T2023

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Sierpnia 2023, 13:04:11 »
Może to wynik oszczędności księgowych Toyota. "Kupimy kontener BLE42 z jedną pastylką będzie taniej!" 

Teoretycznie potrzebna jest jedna, ale jeśli zabierzemy klucz z pastylką ze sobą to nie wystarczy że drugi domownik użyje zapasowego klucza...
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2023, 13:06:01 wysłana przez T2023 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Sierpnia 2023, 13:06:35 »
Mam jeden, wielu użytkowników Toyot dostało jedną sztukę.
A jak go zgubisz, albo się popsuje, a Ty będziesz gdzieś się śpieszył ? Kiepsko nie móc korzystać z własnego samochodu. Fajne zabezpieczenie. Złodziejowi nie utrudnia życia, a tylko właścicielowi

Offline cichybob

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Sierpnia 2023, 14:47:13 »
Jakoś sobie poradzę z tą jedną pastylką.
W poprzednim samochodzie, używanym wspólnie z żoną, miałem alarm Cobra z 2 kartami, a i tak używaliśmy tylko jednej. Druga leżała w szufladzie.
Obawiam się tylko, że ktoś gdzieś może jednak posiadać tę drugą pastylkę do mojego immobilizera i może jej użyć do kradzieży :(
W każdym razie dzisiaj, tak na wszelki wypadek, przećwiczę sobie rozbrajanie za pomocą kodu PIN.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Sierpnia 2023, 14:53:10 »
Obawiam się tylko, że ktoś gdzieś może jednak posiadać tę drugą pastylkę do mojego immobilizera i może jej użyć do kradzieży :(
Zapewniam Cię, że złodziejowi nie jest potrzebna żadna pastylka.

Offline Scorpio64

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Września 2023, 12:37:36 »
Drodzy forumowicze.
Czy ktoś ma dobre informacje, lub rozpracowane zabezpieczenie Cobra Pro.
Wg. dokumentacji: "Samochód można uruchomić wyłącznie po wykryciu przez Cobra Pro aktywnej karty PROXI".
Ja mogę mieć wyłączoną  kartę a nawet być bez niej i auto uruchamiam. Jeśli czasem alarm się załączy przy otwieraniu drzwi chwytając za klamkę (ponoć taki jego urok) mogę go wyłączyć kluczykiem i auto uruchomić. Z tego wynika, że karta jest zintegrowana z kluczykiem? Alarm też.
Odwiedzone dwa serwisy. Pytam o co chodzi z tą kartą. Co zabezpiecza i do czego służy skoro można bez niej uruchomić auto. Czy kiedyś auto mnie zaskoczy i jednak się
nie uruchomi? (no jest jeszcze PIN, bo bateria też może się wyczerpać).
Nikt do końca w serwisie nie wie jak to działa. Może jest w na forum jakiś serwisant żeby to jakoś wytłumaczyć?.
Pozdrawiam Wszystkich .

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Września 2023, 13:02:49 »
a nawet być bez niej i auto uruchamiam.

Spartolone przy montażu, nie sprawdzone czy działa poprawnie. Czyli tak jak zawsze... a najlepsze jest poniżej:

Odwiedzone dwa serwisy

I nie pokusili się by funkcję sprawdzić? Zakodować?
W których to serwisach byłeś że zostałeś olany z problemem, który stworzyli sami?

Karty należy zakodować do centrali przy użyciu PIN kodu i specjalnej procedury. Następnie należy uruchomić funkcję wykrywania kart, czyli High Security Disarming.

Nikt do końca w serwisie nie wie jak to działa

Chętnie na przegląd Cię umówią za 1900 ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Scorpio64

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Września 2023, 16:27:48 »
Kartę mam zakodowaną, bo mam pin. Może nie jest uruchomione HSD, bo kiedyś wyłączyłem Proxi (10sek przycisk), zapomniałem włączyć i tak auto uruchamiałem. Będę dalej molestował serwis. Dzięki za odp.

Offline aadler1957

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Października 2023, 16:33:42 »
No niestety ja też otrzymałem jednego pilota od imo powiedzieli że tak już teraz dostają.Jeżeli chodzi o imo Meta BLE42 to zasięg pilota to do 30m na otwartej przestrzeni taką dostałem odpowiedz od działu pomocy technicznej META SYSTEM.Jak dla mnie to zbyt duża odległość. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl