Autor Wątek: Inteligentne usługi toyota  (Przeczytany 1372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrick4175

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
Inteligentne usługi toyota
« dnia: 03 Września 2023, 09:00:21 »
Dzień dobry,
mam taki problem. Gdzieś do tygodnia czasu, od odebrania samochodu, na tablecie multimedialnym w Yarisie IV (2023) wszystko działało. Później coś się podziało i gdy wejdę w "usługi" to wyświetla się "błąd systemu. Przepraszamy ale chwilowo nie możesz korzystać z inteligentnych usług Toyota. Skontaktuj się z dilerem."
Byłem w salonie to powiedzieli ze to u wszystkich jest ten problem ale za niedługo zacznie działać. Mija już 3 tydzień a tu dalej to samo. Co prawda nie korzystam z tego, bo używam apple car play, ale denerwujące jest to że po każdym uruchomieniu wyskakuje "połącz swoje konto" gdzie miałem połączone i wszystko działało. Jak wejdę w aktualizacje, to "oprogramowanie jest aktualne".
Pytanko, czy ktoś tez ma taki problem?

Pozdrawiam

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Inteligentne usługi toyota
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Września 2023, 10:51:46 »
A aplikacje masz sparowaną z samochodem?

Offline patrick4175

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Września 2023, 12:17:14 »
Tak mam sparowaną aplikacje. W pierwszy dzień po wyjeździe z salonu parowałem usługi sieciowe przez kod QR który pokazał się na wyświetlaczu w samochodzie. Podziałało pare dni i przestało  :-(

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Września 2023, 12:55:07 »
Byłem w salonie to powiedzieli ze to u wszystkich jest ten problem ale za niedługo zacznie działać

Ciekawe jak to się ma do terminów, które obowiązuja gwaranta na usunięcie usterki po jej zgłoszeniu  :)
« Ostatnia zmiana: 03 Września 2023, 12:56:59 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Września 2023, 12:57:41 »
Spróbowałbym jeszcze ponowić parowanie, może wywalić całą apke z telefonu i zeskanować QR na nowo. Wiem że był problem z modułem DCM ale to raczej w starszych modelach, jeśli twój jest tegoroczny to nie powinno być problemu...

Offline wladyslaw.ha

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV Hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Września 2023, 11:16:23 »
Ja zrestartowałam całe multimedia do ustawień fabrycznych i na nowo podpiąłem telefon i jest ok.  Czasami nie liczy trasy, pomija nie zapisuje, losowo :-)

Offline patrick4175

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Września 2023, 13:08:24 »
Reset do ustawień fabrycznych i ponowne zalogowanie się pomogło.
Dzięki za pomoc  :cool:

Offline T2023

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Września 2023, 10:26:32 »
Inteligentne usługi Toyota i aplikacja MyT żyją własnym życiem. Toyota tu nie popisała się. Zdarzają się problemy typu:
- nie można połączyć się z przypisanym użytkownikiem, loguje jako gościa (podobno pomaga reset do ustawień fabrycznych)
- pojawiają się komunikaty typu "błąd systemu. Przepraszamy ale chwilowo nie możesz korzystać z inteligentnych usług Toyota. Skontaktuj się z dilerem."
- łączność miewa problemy z zasięgiem - nie musisz trzymać auta w klatce faradaya a czasem zobaczysz ikonkę o braku zasięgu
- aby było ciekawiej pomimo w/w auto jest widoczne w aplikacji MyT, rejestruje trasy itp  :laugh:
- aby było jeszcze ciekawiej receptą na ikonę "brak zasięgu" jest.. uruchamianie auta w specyficzny sposób tj wolniejsze przełączanie kluczyka pomiędzy kolejnymi pozycjami stacyjki  :laugh: co ma wspólnego stacyjka z łącznością wiedzą pewnie tylko spece z Toyoty  :laugh:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl