Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Corolla
(Moderatorzy:
Radex
,
Damian91
,
felicjator
,
Colin
) »
Wątek:
Touch 2 with Go - jak zaktualizować
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Touch 2 with Go - jak zaktualizować (Przeczytany 1289 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tomzoll
Prawie Toyot
Touch 2 with Go - jak zaktualizować
«
dnia:
12 Września 2023, 16:27:11 »
Witajcie. Stałem się posiadaczem Corolli z 2015 r. System multimedialny to Touch 2 with Go. Wersja oprogramowania to 6.13.0WL. Identyfikator mapy to 2019 v1. Poprzedni właściciel w 2017 r kupował aktualizację mapy + serwisów na 3 lata (mam kartę z licencją - na fakturze jest jeszcze zapis MM16 - co to znaczy?). Moje pytanie to, czy ja w ramach tej licencji mogę zaktualizować mapę do maksymalnej możliwej wersji która była do pobrania w czasie obowiązywania licencji (tj. 2020 r.)? Czy może jeżeli nie zaktualizowałem map w danym czasie - tj. przez 3 lata od zakupu tej licencji (tj. do 2020r) - to już nie mogę tego zrobić (w sensie nie nowego zakupu, tylko aktualizacji do najwyższej możliwej wtedy wersji)? Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć jak to działa? Moje kolejne pytanie to czym się różnią wersje high i low mapy? Czy do aktualizacji samego oprogramowania systemu multimedialnego (nie chodzi o mapy) potrzebna jest licencja?
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Tomasz
Colin
Moderator
Toyot Spamer
Samochód:: Made in Japan
Odp: Touch 2 with Go - jak zaktualizować
«
Odpowiedź #1 dnia:
12 Września 2023, 18:15:02 »
Hej, 3 lata biegną od pierwszej aktualizacji przy użyciu kod z licencji, więc już jestu nieważna. Do aktualizacji samego systemu licencji nie potrzeba.
Model wyższy ma możliwość łączności WiFi, sterowanie głosem i kilka dodatkowych aplikacji
黒 KURO 2.0
- Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus /
SERMI
Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer
tomzoll
Prawie Toyot
Odp: Touch 2 with Go - jak zaktualizować
«
Odpowiedź #2 dnia:
12 Września 2023, 19:47:37 »
Hej, jest nieważna ale czy mogę zaktualizować do najwyższej wersji która była dostępna w tym okresie 3 lat od aktywacji? Czy po zaktualizowaniu systemu stara wersja nawigacji będzie działać? Czym się różnią wersję high i low ? Czy z aktualnej wersji oprogramowania 010177 mogę podnieść od razu ,tj. z pominięciem pośrednich wersji do najnowszej wersji?
Pozdrawiam
Tomek
«
Ostatnia zmiana: 12 Września 2023, 20:09:39 wysłana przez tomzoll
»
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»