Autor Wątek: podłokietnik  (Przeczytany 3694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stamin

• Prawie Toyot
  • Samochód:: CC Style +Tech
podłokietnik
« dnia: 26 Września 2023, 00:05:47 »
Czy ktoś wymieniał podłokietnik na ruchomy lub zakładał nakładkę polepszającą funkcjonalność klapy schowka?

Offline pawel2p

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Cross 2.0
Odp: podłokietnik
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2023, 14:20:19 »
Witam.
Wymieniłem na przesuwny z toyoty corolli TS i pasuje idealnie tylko przeszycia są wykonane jansną nicią a u nas jest czarna.

Offline stamin

• Prawie Toyot
  • Samochód:: CC Style +Tech
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2023, 21:12:20 »
Pytanie dodatkowe: Czy ta podmianka dotyczyła samej pokrywy czy też całego schowka?

Offline pawel2p

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Cross 2.0
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Września 2023, 12:51:21 »
Witam.
Sama góra - która jest przykręcona na cztery śruby. Aby się do nich dostać trzeba zdjąć maskownicę z tyłu tunelu trzyma się tylko na tych czerwonych spinkach.

Offline januask

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Czerwca 2024, 14:21:30 »
Czy ktoś wymieniał podłokietnik na ruchomy lub zakładał nakładkę polepszającą funkcjonalność klapy schowka?

Wymieniałem na ruchomy z Corolli. Pasuje idealnie. Dość łatwa sprawa w montażu, wystarczy odczepić tylną ściankę tunelu środkowego i tam są 4 śrubki trzymające.

Offline kzyhu1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Czerwca 2024, 21:16:33 »
Hej Panowie
A gdzie można nabyć ruchomy schowek z Corolli TS?

Offline januask

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Czerwca 2024, 22:44:11 »
Hej Panowie
A gdzie można nabyć ruchomy schowek z Corolli TS?
Możesz kupić na allegro(często sprzedają z całym tunelem środkowym) lub na złomowiskach szukaj z rozbitych sztuk.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lipca 2024, 18:32:57 »
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II 2.0 '24
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Kwietnia 2025, 18:43:56 »
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to z uwagi na sprzedaż mojej CC - wymieniłem podłokietnik regulowany (jaki sobie przeszczepiłem z Corolli E21/TS ) z powrotem na oryginalny z CC i ten regulowany odsprzedaję:

https://www.portel.pl/ogloszenia/motoryzacyjne/czesci-i-akcesoria/podlokietnik-skora-regulowany-toyota-corolla/857351
CHR I 1.8 '18 Selection
Corolla Cross 2.0 '22 Style+Tech

Offline MarekCC

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Maja 2025, 11:25:41 »
Tan nakładka dostępna jest także na allegro. W mojej ocenie nakładka jest nawet wygodniejsza bo jest wyżej i sięga dalej, ale oczywiście to uzależnione jest od wzrostu i potrzeb.

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Maja 2025, 11:22:56 »
W mojej ocenie nakładka jest nawet wygodniejsza bo jest wyżej i sięga dalej, ale oczywiście to uzależnione jest od wzrostu i potrzeb.

Taką nakładkę też oczywiście miałem - ale nie dłużej niż 2 tygodnie - bo po tym jak żona się trochę mocniej oparła wysiadając z auta, tylne mocowanie tej nakładki (a właściwie jego brak - bo jest tylko lekko wygięty kawałek plastiku który trzyma się oryginalnego podłokietnika) cała ta nakładka odpadła od oryginalnego i trzeba było cały proces montażu z odkręcaniem śrubek z przodu nakładki - przeprowadzić od nowa, i tak do kolejnego mocniejszego oparcia się na nim. Dlatego poszedł do śmieci  <zalamka> i zakupiłem oryginalny od Toyoty TS (rozsuwany), który dał mi to czego oczekiwałem i przede wszystkim święty spokój  :grin: <kawusia> - tym bardzie że mocowanie jest solidne a wymiana trwa 5 minut  :-) :cool:.
CHR I 1.8 '18 Selection

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Maja 2025, 12:04:56 »
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to z uwagi na sprzedaż mojej CC - wymieniłem podłokietnik regulowany (jaki sobie przeszczepiłem z Corolli E21/TS ) z powrotem na oryginalny z CC i ten regulowany odsprzedaję

No i podłokietnik sprzedany - wg informacji zwrotnej, nabywca zadowolony, bo ma to czego brakowało w tym aucie  :cool:. A zauważyć warto, że ten element wyposażenia pojawi się w nowej wersji CC dostępnej od lipca 2025 - czyli wyprzedziliśmy fabrykę   :grin:.
CHR I 1.8 '18 Selection

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl