Tylko po co komu 4x4 w takim aucie jak Corolla? Ekonomicznie i użytkowo bez sensu.
Prędzej zawiśniesz na koleinie niż zakopiesz się w Corollą w hybrydzie. Jeździłem w największe zimy, po nieodśnieżonych drogach i byłem zaskoczony, że to auto daje radę w takich warunkach.
Dla bezpieczenstwa. Corolla z moca powyzej 180KM bedzie mielil kolami a nie ruszal. Bedzie go wyrzucac na ostrych zakretach. AWDi zawsze bedzie lepszy niz FWD
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stałe AWD owszem, zawsze będzie lepsze. Dołączane przy utracie trakcji już wcale nie. Zależy jak jest "zaprogramowane". Często dołączane napędy włączają się z opóźnieniem zmieniając zachowanie auta w trakcie manewru.
200KM to w dzisiejszych czasach nie jest moc nie do opanowania. Dobra guma i zawias dają radę.
Chociaż, przyznam, że gdyby była możliwość ręcznego włączenia napędu tylnej osi to byłoby to genialne rozwiązanie. Nie wiem jak jest teraz z AWDi, nie miałem okazji z tym jeździć.
No i co jeśli poziom baterii jest za niski, liczysz na to że się włączy a tu "zonk".